Ювілейний, 85-й, сезон Київський національний академічний театр імені Івана Франка завершує гастролями в Севастополі, які триватимуть до кінця червня. Зі свого репертуару, який налічує 38 вистав, кияни привезли до міста-героя шість кращих, різноманітних за жанрами. Дві з них прем’єрні: «Наталка Полтавка» Івана Котляревського і «Сентиментальний круїз» (автор п’єси Тамара Кандала — француженка російського походження). За словами худрука театру Богдана Ступки, новаторство франківців у класичній «Наталці» одержало високу оцінку у столичних глядачів, серед яких було дуже багато молоді. Щоб подивитися гучну прем’єру «Наталки Полтавки», з живою музикою, за участю Олега Скрипки, знайшли час і багато хто з народних депутатів на чолі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином.
Захопливе видовище обіцяє трупа не лише на двох прем’єрних виставах: хрестоматійний гоголівський «Ревізор», наприклад, вирішено у вигляді буфонади. Утім, про всі сюрпризи, творчі знахідки журналістам на прес-конференції не розповіли — «приходьте і все самі побачите». У гастрольних виставах, крім відомих акторів Ірини Дорошенко, Степана Олексенка, Анатолія Хостікоєва, Олександра Задніпровського, Остапа Ступки та інших, не менш відомих, зайняті також і молоді актори — нинішнього сезону в трупу прийняли 18 талановитих випускників театральних вузів України.
Гастролі українського театру імені Івана Франка в Севастополі стають уже традицією, а перші відбулися п’ять років тому. Тоді були побоювання: а чи прийде російськомовний севастопольський глядач в український театр. Але вони виявилися даремними — майже всі вистави йшли з аншлагом. І зараз на прем’єрні всі квитки вже продано. Чудовою рекламою для гастролей став фільм «Водій для Віри», який нещодавно показали по ТБ (зйомки проходили в Севастополі), де одну з головних ролей зіграв Богдан Ступка.
 
 
Севастополь.