У столичному Будинку культури Служби безпеки України відбувся концерт Павла Мрежука під назвою «Я України син».
Павло Мрежук вже цього року випустив новий альбом «Запрошую на свято», де представив дуже відомі шлягери — «Ясени» Білаша, «Вперше» Мозгового, авторські твори — зокрема, пісні на вірші свого творчого побратима Вадима Крищенка.
— Павле, коли і як музика увійшла у ваше життя?
— Я ріс у селі Комсомольському в Козятинському районі на Вінниччині. Мені було чотирнадцять, мене цікавила гра на ударних інструментах. На них я й спеціалізувався, коли пішов учитися до Вінницького музучилища. Трохи згодом, вже на Житомирщині, став солістом гурту «Древляни». На Міжнародному конкурсі імені В. Івасюка (1998 рік) став лауреатом. А по-справжньому відкрила мене як співака пісня на вірші В. Крищенка «Я України син». Музику написав я сам.
— Співакові для успіху потрібен лише голос чи ще щось?
— Тільки голос. Самі знаєте, нерідко на сцену виходять люди, котрі голосу не мають, і таких більшість, і я молюся, щоб не помер, не загубився за цим український мелос, і щоб нарешті безголосі дали дорогу голосистим.
— Для вас пісня — сенс життя чи спосіб заробітку?
— І те, і те. Втім, про сенс життя не варто ніколи забувати.
— У вас є взірець композитора на українській естраді?
— Звичайно, це — Володимир Івасюк.
— Маєте захоплення, окрім музики та пісні?
— Мої захоплення споглядальні: люблю дивитися бокс і кіно. Улюблені боксери — Володимир Кличко, Володимир Вірчис, Костя Дзю, улюблені актори — Іван Миколайчук та Сильвестр Сталлоне.
 
Записав Юрій МОСТОВИЙ.