Бокс. Зі США після яскравої перемоги повернулася команда НЛПБУ (тренери — Михайло Зав’ялов і Дмитро Дячук), яку очолював президент ліги, народний депутат України Микола Лісін. Що ж відбувалося на рингу Лас-Вегаса? На це запитання відповідає перший віце-президент НЛПБУ і її головний тренер Михайло Зав’Ялов.
— Столицю грального бізнесу у штаті Невада називають ще й Меккою професіонального боксу. Тож успіхи на цій території мають особливий розголос. І ми, як кажуть, досягли високих балів. Наш напівважковаговик В’ячеслав Узелков з Вінниці продовжує переможну ходу. Він уже в першому раунді потужним ударом нокаутував сильного боксера з Лос-Анджелеса Джонатана Емері. Естафету успіху прийняв Віктор Зінов’єв (76 кг) з Кривого Рогу, який у шестираундовому бою за очками здолав господаря рингу Мозеса Матовуа.
Нарешті про поєдинок Юрія Барашьяна (79 кг) з Феодосії, якій обіцяє стати справжньою зіркою ІBF. Він упевнено пройшов дистанцію у десять раундів і завершив її переконливою перемогою над чемпіоном США Семюелем Рісом зі штату Вірджинія за очками. Слід зауважити, що Юрій набув корисного досвіду тривалого поєдинку, випробував себе на витривалість, відчув атмосферу професіональних змагань на найвищому рівні на очах найприскіпливішої публіки. Тепер можна сказати, що Юрій такий іспит витримав з честю.
Це особливо актуально, адже Юрій 20 липня в Монте-Карло у спортивному клубі Salle des Etoіles в поєдинку з Максимільяном Сайані побореться за титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBA у напівважкій вазі (79,379 кг). Суперник Барашьяна дуже досвідчений. Сайані провів на професіональному рингу 36 поєдинків, 22 виграв (13 програв, одна нічия). Того вечора на ринг вийде ще кілька боксерів НЛПБУ...
Гадаю, вболівальникам цікаво буде дізнатися, що наш президент Микола Лісін підписав угоду з промоутерською організацією Лас-Вегаса про спільне проведення чотири рази на рік змагань. А ще Микола Павлович веде успішні перемовини про контакти з боксерськими організаціями професіоналів з Канади та Нідерландів.
— Михайле Михайловичу, днями у Відні відбувся черговий конгрес EBU, у роботі якого брали участь віце-президент Національної ліги професіонального боксу України Олександр Щипцов та генеральний секретар ліги Анатолій Полочанський. Чи йшлося на ньому про нашу країну?
— На цьому високому й авторитетному зібранні делегати із 35 країн одностайно проголосували за рішення, згідно з яким лише НЛПБУ представляє в Європі боксерів-професіоналів з України. Було зауважено, що спортсменів, тренерів, суддів, які не матимуть ліцензії НЛПБУ, виводитимуть з рейтингу і не допускатимуть до змагань. Це рішення справедливе і сприятиме справжньому порядку у професіональному боксі України...