За чотири місяці цього року заборгованість у заробітній платі в Донецькій області збільшилася на 10 мільйонів гривень і нині становить майже 300 мільйонів. 90 відсотків цієї суми — борги підприємств-банкрутів та заробітна плата працівників вугільної галузі за минулі роки. 30 мільйонів гривень припадає на активно працюючі підприємства, переважно шахти. У травні гірникам недоплачено 14,6 мільйона гривень зарплати.
Стан вугільної галузі стане предметом обговорення на виїзному засіданні Кабінету Міністрів, пообіцяв журналістам голова обласної держадміністрації Вадим Чупрун. На його думку, галузь потерпає від неефективної системи управління, фізичної зношеності техніки, відставання у введенні нових вибоїв, фінансової незбалансованості. Обсяги видобутку палива в області продовжують падати: за п’ять місяців видобуто 15,3 мільйона тонн вугілля — на 1,1 мільйона тонн менше, ніж торік.
В. Чупрун зізнався, що відмовився від пропозицій про вступ до політичних партій:
— Я не дам розтягати державних чиновників по партійних квартирах. Це мій принцип.
Пікантності ситуації додає факт появи на початку тижня в обласному центрі бігбордів Партії зелених із портретом начальника управління у справах захисту прав споживачів Михайла Осолінкера. Тож у керівника області є чудова нагода продемонструвати принциповість у розмежуванні кабінетів держслужбовців і «партійних квартир».
 
Донецьк.