Заступник одеського міського голови Михайло Кучук повідомив, що створена в місті комісія з перевірки законності виділення земельних ділянок, їх продажу та приватизації в період з 1998-го до 2005 року (час, коли Одесою керував Боделан) виявила грубі факти знищення курортно-рекреаційної зони Південної Пальміри.
Йдеться про приблизно 50 гектарів землі, приватизованих із зміною цільового призначення цих ділянок під житлове будівництво. У більшості випадків землю в курортній зоні виділяли «потрібним» людям зовсім безплатно, й до бюджету не надходило ані копійки. За словами Кучука, місто втратило на розтринькуванні землі майже 650 мільйонів гривень, що дорівнює річному бюджетові Одеси. Так, наприклад, земельну ділянку санаторію «Дружба» площею 9,17 га в курортному районі Аркадія було продано за 4,5 млн. грн. при оціночній її вартості 124 мільйони.
За сім років на території Одеси припинили існування і були продані близько 20 санаторіїв, пансіонатів, будинків та баз відпочинку, піонерських таборів.
Нині комісія переглядає рішення міської ради у земельних питаннях. За поданнями прокурора Одеси міськрада змушена скасовувати свої раніше прийняті ухвали в земельних і майнових питаннях.