У Криму додатково введено 60 рейсів потягів, 29 — літаків, відкрито комфортний міжнародний термінал на 300 людей на годину в Сімферопольському аеропорту. Ви вже в Сімферополі? Але ж до моря ще треба дістатися.

Тоді намагайтеся не реагувати на настирливі запрошення цілих гуртів підозрілих таксистів-хапунів примчати прямо до моря з вітерцем. Ціни їх завжди внадцятеро більші, ніж у їхніх колег біля тролейбусних і автобусних кас на привокзальній площі. Водії правлять за одне місце в салоні (ще треба дочекатися трьох попутників) до Алушти — 15 грн., Ялти, Євпаторії — 20. Дістатися Місхора, Алупки, Севастополя коштує вже 30 — 35 гривень. Сімеїз, Форос, Судак, Феодосія — 40 і більше...

Ходить з «воріт Криму» різний транспорт з інтервалом 15—30 хвилин і поки що встигає швидко забрати всіх, хто жадає зустрічі з морем. Адже автопідприємства придбали багато найсучасніших комфортабельних і прудких автобусів. З’явилося 70 нових автобусних маршрутів приміського й міжміського сполучення. Літній конкурс визначив з 12 тисяч претендентів три тисячі найкращих машин і водіїв, з якими укладено договори на якісне перевезення пасажирів. Дістанетеся Південнобережжя зі швидкістю таксі. Адже в основному бігають «Міцубісі» й «Мерседеси».

Тож якщо ви вирвалися із обіймів таксистів, автобусом чи маршруткою доїдете до моря за такими цінами: Алушта — 10 грн., Гурзуф — 15, Ялта — 17, Алупка — 15—23, Форос — 16, Місхор — 18, Севастополь — 12—14, Сімеїз — 15—23, Євпаторія — 11, Судак — 11—18, Феодосія — 16 гривень.

Без поспіху й економніше вас довезе традиційний тролейбус. За 1,5 години на ньому ви дістанетеся до Алушти, витративши 6—10 грн., а до Ялти за 2,5 години, виклавши відповідно 10—20 грн.

Щодо цін від аеропорту, то треба знати таке. По-перше, він розташований набагато далі від морського узбережжя. По-друге, за логікою таксистів, якщо у вас є гроші на літак, то мають бути і «зелені» на комфортний проїзд до місця відпочинку.

Крим.