Тільки на 92 відсотки розрахувалися торік орендарі з власниками земельних наділів. Це в середньому по області. А якщо взяти окремі райони, то картина набагато прикріша.
Як повідомив прокурор Черкаської області Микола Лісовий, торік органами нагляду було порушено 19 кримінальних справ, задоволено 27 подань, приписів і протестів, притягнено до відповідальності 23 посадовців, котрі порушили земельне законодавство і завдали збитків агропромисловому комплексу та власникам земельних паїв.
Зокрема, у Кам’янському районі правопорушником виявився голова правління ВАТ «Пляківка», котрий умисно не сплачував селянам за користування їх земельними частками і цим завдав їм збитків на суму 50 тисяч гривень. Прокуратура Монастирищенського району завершила провадження кримінальної справи стосовно сільського голови села Аврамівки та його заступника. Вони продавали землі запасу сільської ради. Внаслідок незаконних оборудок державі завдано шкоди на суму понад 41 тисячу гривень.
Відповідати перед судом за нехтування земельного законодавства доведеться також службовим особам приватного сільгосппідприємства «Озерянське» Звенигородського району, кільком керівникам
СТОВів у Катеринопольському районі.
Втім, незважаючи на заходи правоохоронців та облдержадміністрації, заборгованість в області у розрахунках за користування земельними паями досі становить 5131,34 тисячі гривень.
 
Черкаська область.