Шахи. Кишинів (Молдова). Чемпіонат Європи серед жінок. Українка Катерина Лагно виступає поки що без поразок. Після трьох перемог на старті вона зіграла внічию з однією з фавориток, вірменською спортовкою Ліліт Мкртчан. Ці шахістки разом із Тетяною Косинцевою (Росія) і Лейлою Джавахішвілі (Грузія), набравши по 3,5 очка, лідирують після чотирьох турів.
Легка атлетика. Афіни (Греція). Міжнародний турнір. Ямайський бігун Acафа Пауелл установив новий світовий рекорд у бігу на сто метрів, здолавши дистанцію за 9,77 секунди. 22-річний спортовець на 0,01 секунди поліпшив попереднє досягнення, яке належало Тіму Монгомері і було встановлене в Парижі у вересні 2002 року.
На змаганнях у столиці Греції відзначилися й українські атлети. Іван Гешко був перший на дистанції 1500 м. Жанна Блок і Сергій Демидюк здобули срібні нагороди відповідно на 100-метрівці та дистанції 110 м з бар’єрами.
Хокей. Відень (Австрія). Тут проведено жеребкування розіграшу Континентального кубка. Три клуби одержали право зіграти в суперфіналі турніру, минаючи попередні стадії. Це угорський «Альба Волан», віце-чемпіон Росії «Лада» (Тольятті) і срібний призер чемпіонату Швейцарії «Цюріх».
На першій стадії розіграшу, що відбудеться з 23 по 25 вересня, за право виходу до другого раунду посперечаються «Стяуа» (Румунія), «Дрімленд Куїнз» (Естонія), КХЛ «Медвесчак» (Хорватія), «Црвена Звезда» (Сербія і Чорногорія), «Поліс Академісі» (Туреччина), ХК «Хака» (Іспанія), «Хапоель Ганей» (Ізраїль) і «Славія» (Болгарія).
З другої стадії (14—16 жовтня) в турнірі стартує київський «Сокіл». А також — «Енергія» (Литва), ГКС «Тихі» (Польща), ХК «Рига 2000» (Латвія), «Малхаус Скорпіонз» (Франція), «Ковентрі Блейз» (Велика Британія), «Амстел Тайгерз» (Нідерланди), «Хернінг Блю Фокс» (Данія), «Торпедо» (Казахстан, Усть-Каменогорськ) і ХК «Юність» (Білорусь, Мінськ). Ці клуби визначать три найсильніші команди, які з 18 по 20 листопада разом зі словенським «Акроні» розіграють єдину путівку на суперфінал Континентального кубка.
Суперниками «Сокола» по групі, котра змагатиметься в Мінську, будуть ХК «Юність», «Торпедо» і ще один із «кваліфайерів».
Футбол. Нідерланди. Чемпіонат світу серед молодіжних команд (U-20). Туреччина—Панама. 1:0. Україна—Китай. 2:3. Голи: Воробей, 19, Алієв, 70 (п) — Чжу Тінь, 31, Чень Тао, 66 (п), Цуі Пень 75. На 69-й хвилині з поля вилучено Чжу Тіня.
Збірна України грала в такому складі: Мусін, Допілка, Кіцута, Яценко, Алієв, Ситник (Фещук, 75), Мілевський, Аржанов (Рожок, 57), Ярмаш (Герасим’юк, 80), Воробей, Самборський.
Китай — 6 очок, Україна, Туреччина — по 3, Панама — 0. Нашій команді, щоб вийти до другого раунду, треба не програти завтра туркам.