Футбол. Учора в Німеччині стартував сьомий турнір Кубка Конфедерацій. Участь у ньому беруть, зокрема, чемпіони всіх континентів. Ще кілька років тому ці змагання оминали німців. Але, як відомо, наступного року саме в їхній країні відбудеться чемпіонат світу. Тому й інтерес до турніру тут значно зріс. Ще б пак, оргкомітет WM—2006 розцінює його як генеральну репетицію світової першості. Перевірку пройдуть п’ять стадіонів у Кельні, Лейпцигу, Нюрнберзі, Ганновері та Франкфурті-на-Майні, а ще система безпеки та інші служби.
До того ж наставник збірної ФРН Юрген Клінсманн вважає, що саме матчі на Кубок Конфедерацій значною мірою дадуть відповідь на запитання, на скільки його підопічні готові до чемпіонату світу. А ФІФА використовує ці змагання ще й як додаткове джерело прибутків до чемпіонату світу.
Перші три розіграші КК зорганізувала Саудівська Аравія, тоді він носив ім’я Короля Фахда. Тепер змагання відбуваються кожні два роки і служать, як уже сказано, перевіркою для країни-господарки чергової першості світу. Так, 2001 року їх приймали Японія та Кореї, а 2003-го притулок їм дала Франція —переможниця попереднього розіграшу. Саме «галльські півні» частіше від інших (двічі) вигравали Кубок Конфедерацій. По разу приз завойовували Аргентина, Данія, Бразилія та Мексика.
Утім, якщо казати чесно, то до нинішнього року КК не мав великої популярності. Скажімо, в попередньому змаганні німці, срібні призери чемпіонату світу—2002, участі не брали. Бразильці відрядили до Франції дублерів. Тож відповідно низьким був й інтерес уболівальників.
Наставник лондонського «Арсеналу» Арсен Венгер пояснює це тим, що турнір проводиться одразу по закінченні національних чемпіонатів. Однак тепер крига, схоже, скресла. І вперше Кубок Конфедерацій може пройти успішно. До речі, учасники вступають у боротьбу найсильнішими складами. Всі матчі транслюватимуть у прямому ефірі телекомпанії ARD і ZDF.
Збірна Німеччини грає у групі А з командами Аргентини (олімпійський чемпіон), Австралії (чемпіон Австралії та Океанії) і Тунісу (чемпіон Африки). Групу В склали збірні: Бразилії (чемпіон світу), Греції (чемпіон Європи), Японії (чемпіон Азії) і Мексики (володар Золотого Кубка КОНКАКАФ).
Учора у Франкфурті-на-Майні  у двобої зійшлися Німеччина та Австралія, а в Кельні — Аргентина і Туніс. Зустрічі закінчилися тоді, коли це число газети вже було підписано до друку. Тому результати читайте в наступному.
Сьогодні силами поміряються: Японія—Мексика (Ганновер). Бразилія—Греція (Лейпциг). Далі події розгортатимуться так: 18 червня. Німеччина—Туніс (Кельн). Австралія—Аргентина (Нюрнберг). 19 червня. Мексика—Бразилія (Франкфурт). Греція—Японія (Франкфурт). 21 червня. Австралія—Туніс (Лейпциг). Німеччина—Аргентина (Нюрнберг). 22 червня. Греція—Мексика (Франкфурт). Японія—Бразилія (Кельн). 25 червня. 1/2 фіналу. 1 місце А — 2 місце В (Нюрнберг). 26 червня. 1/2 фіналу. 1 місце В — 2 місце А (Ганновер). 29 червня. Матч за третє місце (Лейпциг). 29 червня. Фінал (Франкфурт).