Сьогодні фінішує чотирнадцятий чемпіонат країни. Але його переможець, як відомо, визначився ще в попередньому турі. Донецький «Шахтар», здолавши в Одесі «Чорноморець», став недосяжним для переслідувачів. І от уже в ранзі нового чемпіона «гірники» в завершальному турі приймають свого одвічного суперника, срібного призера і володаря Кубка України — київське «Динамо».
— Цікаво, яким складом вирушає «Динамо» до Донецька? — запитуємо асистента динамівського тренера Анатолія Дем’яненка.
— Основним. Президент клубу Ігор Суркіс сказав, що треба закінчити сезон на мажорній ноті. Тому участь у поєдинку проти чемпіона візьмуть наші найсильніші і здорові футболісти. Гадаю, гра буде цікава і принципова, як і завжди між нашими колективами. Сподіваюся, що глядачі не розчаруються.
— «Динамо» не вийшло з групи в Лізі чемпіонів, програло іспанському «Вільярреалу», склало чемпіонські повноваження. Але сезон усе-таки змарнованим не назвеш. Чи не так?
— Як на мене, ми гідно виступали в Лізі чемпіонів. Згадаймо, які команди нам протистояли, — «Реал», «Байєр», «Рома». Грали ми проти цих авторитетів на рівних. І просто випадково не здобули права виступати далі. Забракло елементарного везіння. Але це футбол.
Далі. Динамівці виграли Кубок країни і посіли друге місце в чемпіонаті. Стосовно «срібного» фінішу, то маємо ображатися самі на себе. Адже двічі зіграли внічию з «Арсеналом», поділили очки з «Борисфеном», поступилися вдома запорізькому «Металургу». Іншими словами, роздарували те, що мали залишити собі. Але без втрат футболу не буває.
— Що команда робитиме надалі?
— Багато часу на відпочинок не буде. Відпустка розпочнеться 17 червня і триватиме днів з десять. А 25 або 26 червня вирушимо до Ялти на традиційний збір.
P. S. Для Йожефа Сабо матч завершального туру чемпіонату з донецьким «Шахтарем» може стати останнім на посаді головного тренера київського «Динамо». Так стверджує один із українських телеканалів, посилаючись на достовірні джерела у клубі. А на місце Сабо прийде нинішній спортивний директор динамівців Леонід Буряк, який уже понад вісім років не працював з клубними командами.