Про це вчора заявив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час ІХ Петербурзького міжнародного економічного форуму в Росії. Церемонія урочистого відкриття відбулась у Таврійському палаці, повідомили «Голосу України» у прес-службі Верховної Ради.
На думку В. Литвина, СНД майбутнього — це співдружність незалежних держав, які прагнуть реалізувати власні проекти національного розвитку, максимально використовуючи можливості міжнародної інтеграції і регіональної кооперації. У своєму виступі Володимир Литвин підкреслив важливість створення ефективної національної стратегії для України та її пріоритети.
Голова Верховної Ради вважає, що головні цілі конституційної реформи — забезпечення формування ефективної виконавчої влади і сучасної моделі держави, відхід від загроз, які несе в собі авторитаризм та безвідповідальний парламентаризм радянського зразка. А також — збалансування багатомірного політичного простору, в якому своє місце повинні знайти державні інститути, політичні партії, громадська думка, незалежні ЗМІ, права людини і громадянина.
У рамках форуму відбулися двосторонні зустрічі Голови Верховної Ради України з Головою Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації Сергієм Мироновим та Головою Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації Борисом Гризловим. В. Литвин та Б. Гризлов підписали спільну заяву про підвищення рівня керівництва міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України і Федеральних Зборів Російської Федерації.
Співголовами міжпарламентської комісії призначено перших заступників голів законодавчих органів України та Росії.