Народна партія захищатиме не лише інтереси селян, а й однопартійців. Про це йшлося на черговій обласній партійній конференції у селі Зоря на Рівненщині. Для цього буде створено спеціальну приймальню, де працюватимуть юристи, прийматимуть людей народні депутати. Адже, за словами керівника обласної парторганізації НП Миколи Сороки, нова влада вже звільнила з роботи близько 150 державних службовців, переважна більшість із яких — члени Народної партії. Дійшла черга і до директорів шкіл, головних лікарів. І в багатьох людей бракує коштів, щоб для свого захисту найняти юристів, адвокатів.
Загалом же в Україні, за словами народного депутата України Катерини Ващук, звільнено з посад 648 членів партії. На її думку, невдалою кадровою політикою нова влада «підрізає сучок, на якому сидить».
У цьому контексті зовсім не риторичне запитання члена НП, слухача Державної академії управління персоналом Ігоря Тимошенка про те, що навіщо влада витрачає кошти на навчання службовців, які з її приходом уже стали безробітними? Адже третина його онокурсників на нинішню сесію приїхали саме в такому статусі.
Учасники конференції самокритично визнали, що після президентських виборів на тривалий час був втрачений зв`язок з низовими парторганізаціями, що посіяло розгубленість у людей. Звичайно, йшлося про проблеми партійного будівництва, наступні вибори до парламенту та органів місцевого самоврядування, а також роботу фракції НП у Верховній Раді, яка підготувала 70 відсотків прийнятих для села законів. Щодо останнього, то народний депутат України Володимир Плютинський, який 54 роки пропрацював головою колгоспу, з гіркотою зауважив, що якщо досі він бачив перспективу розвитку села, то нині бачить «перспективу занепаду».
 
Рівне.