Відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Олександра Турчинова з Комісаром Європейського Союзу з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле (на знімку).

Під час зустрічі сторони обговорили питання розвитку двосторонніх відносин між нашою країною та Європейським Союзом, окрему увагу приділивши питанню наповнення реальним змістом Угоди про Асоціацію з ЄС, лібералізації візового режиму, а також поточній ситуації в Україні.

За словами О. Турчинова, європейська перспектива для України — це реальність.

«Ця реальність може набути конкретних форм достатньо швидко. І Росія розуміє, що в України є потенціал, який може бути достатньо швидко реалізований», — сказав він, наголосивши, що керівництво Російської Федерації боїться перетворення нашої країни на сильну, могутню та демократичну країну, яка посилить Європу.

«Саме цим пояснюється агресія Росії та спроби військовим шляхом зупинити процес розвитку України», — наголосив керівник парламенту.

Він підкреслив, що, незважаючи на агресію Російської Федерації та ті провокації, що відбуваються на Сході, «влада йде шляхом стабілізації ситуації в цілому по Україні, шляхом децентралізації, розширення повноважень регіонів та боротьби з корупцією».

Разом з тим, О. Турчинов наголосив, що влада готова до діалогу з тими представниками Сходу, «хто готовий діяти в правовій площині».

«По відношенню до тих, хто продовжить тероризувати регіон зі зброєю в руках, відповідь буде тільки одна — антитерористичні заходи та ефективні дії силових структур», — додав він.

Своєю чергою, Ш. Фюле наголосив, що Європа бачить в Україні «надійного партнера».

«Європейська спільнота підтримувала і підтримуватиме українську владу в питанні стабілізації ситуації в Україні», — сказав він, додавши, що робитиме все від нього залежне для сприяння процесу європейської інтеграції нашої країни.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.