Учасники антитерористичної операції отримали квартири та почули слова подяки за мужність і патріотизм

Учора Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрівся з бійцями спецпідрозділу «Ягуар», що дислокується біля райцентру Калинівка на Вінниччині, і вручив чотирьом з них сертифікати на квартири.
14 травня спецпідрозділ «Ягуар» повернувся із східних областей держави, де упродовж місяця брав участь в антитерористичній операції. Загін втратив одного бійця — 34-річного прапорщика Віктора Долінського, ще двоє «ягуарівців» отримали поранення.
— Ми з вами зустрічалися під Слов’янськом, — нагадав Арсеній Яценюк. — Пам’ятаєте нашу чоловічу розмову про те, що країна потребує героїв? З гордістю можу сказати, що ви — справжні герої. Виявлена вами мужність і патріотизм стануть прикладом для наслідування для молодого покоління. Це надзвичайно важливо для виховання молодих патріотів України.
Глава уряду наголосив, що влада також дотримала слова, яке давала тим, хто нині на передовій під кулями захищає цілісність рідної держави. За його словами, всі, хто бере участь в очищенні країни від терористів, отримають статус учасників бойових дій. Крім того, військовослужбовцям на 80 відсотків підвищено зарплату, вирішується питання матеріально-технічного забезпечення армії і силових структур.
Всі чотири квартири «ягуарівці» з Калинівки отримали у Вінниці. За словами прем’єра, держава також виділила п’ять квартир сім’ям військовослужбовців, які загинули під час антитерористичної операції.
Командир спецпідрозділу «Ягуар» полковник Олег Плахотнюк подякував Прем’єр-міністру та присутнім на урочистостях віце-прем’єру Володимиру Гройсману, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та командувачу Національної гвардії Степану Полтораку за піклування про бійців. Він запевнив, що спецпідрозділ готовий до виконання нових завдань. Учасники зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам’ять бійців, які загинули, захищаючи країну від терористів.
Під час перебування на Вінниччині Прем’єр-міністр ознайомився з роботою державного підприємства МВС «Форт», де виготовляють стрілецьку зброю для підрозділів силових структур.
Глава уряду цікавився роботою Центру адміністративних послуг у мікрорайоні «Вишенька» у Вінниці. Загалом в обласному центрі налічується чотири «Прозорі офіси», де надають 293 види послуг. А. Яценюк особисто переконався, що час обслуговування одного відвідувача становить десять хвилин. Середній час очікування в черзі — менше двадцяти хвилин.
У Вінниці Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк також провів виїзне засідання уряду.
 
Вінницька область.
На знімку: віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман, командувач Національної гвардії Степан Полторак, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
Фото Василя БАБІЯ.