Баскетбол
Чемпіонат країни. Суперліга (чоловіки). БК «Хімік» переміг МБК «Одеса» в серії за бронзові медалі з рахунком 3:0. У третій зустрічі, котра проходила в Одесі, баскетболісти з Южного перемогли — 82:71.
Нагадаємо, що завтра в Маріуполі триватиме серія за чемпіонський титул. Два перші матчі у столиці БК «Київ» виграв в «Азовмашу».
Теніс
Наступного понеділка на трав’яних кортах Вімблдону в Лондоні (Велика Британія) стартує третій цього року турнір Великого шлема. Українські спортовки — Олена Бондаренко, Юліана Федак і Тетяна Перебийніс — виступлять в основній сітці змагань.
Однак кількість представників нашої країни в цьому престижному турнірі може збільшитися. Група українських тенісистів (чоловіків та жінок) спробує пробитися до «основи» через горнило кваліфікації.
Гандбол
Досить вдало виступили в матчах плей-оф (відбірковий цикл) національні збірні України на майданчиках суперників. Жіночий колектив у рамках чемпіонату світу-2005 у Гомелі переконливо здолав збірну Білорусі — 29:17.
Чоловіки, які змагаються у відбірковому циклі чемпіонату Європи-2006, мінімально поступилися команді Греції — 24:25. І мають непогані шанси здобути підсумкову перемогу.
Матчі у відповідь обидва наші колективи проведуть 18 червня. Жіноча збірна прийматиме білоруських гандболісток на критих кортах НСК «Олімпійський» у Києві (початок о 13.00). Чоловіки поміряються силами з греками в Палаці спорту в Запоріжжі (початок о 17.00).
Футбол
Ще не закінчився 14-й чемпіонат України, а вже поповзли чутки про можливі гучні переходи. Нібито лідер суперечки бомбардирів Олександр Косирін у наступному чемпіонаті збирається одягти футболку дніпропетровського «Дніпра». А форвард з Дніпропетровська Олег Венглинський, либонь, переїде до грецького клубу АЄК. Нарешті оборонцем збірної Сербії та Чорногорії і київського «Динамо» Гораном Гавранчичем активно цікавиться італійська «Фіорентина». Справа може закінчитися угодою — якщо всі сторони («Динамо», «Фіорентина» та Гавранчич) задовольнить фінансовий бік справи.
В. Б.