Дорогі друзі!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята — Міжнародного дня музеїв!
Музеї України є справжнім островом безцінних історичних скарбів, що наочно підтверджують спадкоємність поколінь, святий і тяжкий шлях відродження та розвитку національної культури, мови, духовних традицій нашого народу. Завдяки унікальним музейним колекціям ми дістаємо можливість простежити величний поступ історичних епох, усвідомити, з якого коріння виростають і чим живляться українська нація та українська державність.
Нині, у контексті суспільно-політичних процесів, що відбуваються в Україні, дедалі відчутнішим є інтерес людей до осмислення нашої минувшини. Саме музейні працівники дбайливо зберігають свідчення звитяжних і трагічних подій історії нашої держави, що відтворюють пам’ять минулого, самобутніх звичаїв, вікової мудрості та безцінного духовного досвіду українського народу. І ці свідчення є вкрай необхідними нам зараз, слугуючи чіткими орієнтирами під час творення сьогодення.
Бажаю всім вам, хранителям нашої історичної спадщини, міцного здоров’я, родинного щастя, життєвих гараздів, натхнення та нових творчих звершень в ім’я України!
Голова Верховної Ради України, в. о. Президента України Олександр ТУРЧИНОВ.