Відкриваючи засідання погоджувальної ради керівників депутатських фракцій і груп, Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк нагадав, що до завершення нинішньої сесії парламенту залишилося три пленарні тижні. З них два — у червні. Він також зауважив, що зобов’язань у законодавців чимало. Насамперед це питання бюджетного процесу 2006 року. Тому позитивно було оцінено факт проведення парламентських слухань з приводу бюджетної резолюції. Нині залишилося прийняти рішення з цього питання, адже бюджетну резолюцію-2006 потрібно прийняти саме на цій сесії.
Цілий перелік питань, пов’язаних із вступом України до Світової організації торгівлі, запропонував уряд. У вівторок парламентарії мають включити до порядку денного і розглянути за скороченою процедурою одразу п’ять урядових законопроектів, визначених главою держави як невідкладні. Серед іншого, депутати розглянуть питання вивізного (експортного) мита на відходи та брухт чорних металів, а також ввезення на митну територію України транспортних засобів. На вівторок призначено і розгляд не менш неординарних законопроектів М. Рудьковського та П. Симоненка про націоналізацію приватизованого майна (законопроект про порядок примусового відчуження об’єктів права приватної власності у власність держави).
Загалом, як зауважив Адам Мартинюк, на цьому тижні передбачено розглянути 102 питання, з них, як завжди, найбільше у четвер, понад 60 (десять мають включити до порядку денного та прийняти з них рішення, а 17 — включити до порядку денного сесії загалом). Цього дня парламентарії вирішуватимуть долю одразу кількох кодексів. У другому читанні розглядатимуть Житловий кодекс, вноситимуть зміни з пропозиціями Президента України до Господарського кодексу, і так само розглянуть президентські пропозиції до Кодексу адміністративного судочинства. З огляду на зібрання законів на житлову тематику досить слушним було зауваження народного депутата В. Пустовойтенка до колег — відповідально поставитися до проекту закону про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду, цей документ розглядатимуть у п’ятницю.
Слідом за нещодавнім заслуховуванням проблем сім’ї і материнства у вівторок у парламенті буде проведено ще й День уряду — про дитячу безпритульність в Україні та шляхи подолання цього явища. У середу по обіді — парламентські слухання про перспективу розвитку паливно-енергетичного комплексу країни. А зранку в п’ятницю за скороченою процедурою депутати розглянуть документ про щорічну доповідь Кабінету Міністрів про участь нашої держави у підтриманні чи відновленні міжнародного миру і безпеки.