Голова Верховної Ради Володимир Литвин на традиційній понеділковій прес-конференції спрогнозував прийняття бюджету-2006 як надзвичайно складний процес. Він пояснив це тим, що парламент і суспільство загалом буде втягнуто в передвиборну кампанію. Пом’якшити ситуацію має те, що сторони цього процесу не відступатимуть від попередніх домовленостей, у тому числі і від позицій, досягнутих під час обговорення основних напрямів бюджетної резолюції. Відповідний проект постанови ВР розглядає профільний парламентський комітет. Позиція, за словами керівника парламенту, полягає у скорегуванні в часі прийняття змін до податкового законодавства і основного економічного закону наступного року. Інакше знову матимемо протистояння учасників бюджетного процесу.
Визнано за доцільне ще до прийняття бюджету-2006 зафіксувати бачення того, які нам потрібні місцеві бюджети. А воно полягає у збільшенні вдвічі відповідних коштів на місцях. І сьогодні слід шукати шляхи покриття таких витрат.
Під час прес-конференції Володимир Литвин відповів на низку інших запитань журналістів, зокрема і про результати особистої зустрічі з Президентом України Віктором Ющенком, що завершилася незадовго до зустрічі з журналістами. Про них — у наступному числі газети.