Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 29-й тур. 12 червня.
«Металург» Зп — «Таврія». 1:2. 4 200 глядачів. Голи: Попов, 45 — Едмар, 28, Корнєв, 59.
«Борисфен» — «Арсенал». 0:1. 1 000. Бабич, 45.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Оболонь». 2:1. 1 600. Чичиков, 24, Ребенок, 47 — Терещенко, 84.
«Металург» Д — «Металіст». 3:1. 3 000. Бабангіда, 47, Мендоса, 61, Туре, 74 — Селезньов, 76 (п). Вилучено Ханаса («Металіст», 49) за нецензурну лайку на адресу арбітра.
«Дніпро» — «Кривбас». 2:1. 7 000. Мелащенко, 68, Семочко, 74 — Адієв, 30.
«Чорноморець» — «Шахтар». 1:3. 25 000. Косирін, 72 —Тимощук, 24, Матузалем, 76, Бєлік, 90+1.
«Динамо» — «Закарпаття». 3:0. 2 000. Чернат, 23, Родріго, 31, Леко, 59.
«Іллічівець» — «Волинь». 1:0. 11 500. Грибанов, 86.
Звичайно, прихильники київського «Динамо» у глибині душі сподівалися, що «Чорноморець» зіграє вдома з «Шахтарем» бодай унічию. І Олександр Косирін своїм точним ударом головою підкинув дрівцят у вогнище тих сподівань. Однак недовго музика лунала. А в підсумку справдилися надії вболівальників «гірників». Адже донецькі футболісти свого шансу не змарнували, забили ще два м’ячі і здобули бажану перемогу, яка дала їм можливість за тур до закінчення турніру юридично оформити чемпіонство!
Отже, фінал останнього ігрового дня в Донецьку післязавтра, про який так мріяли шанувальники динамівців, відміняється. «Шахтар» достроково уже чемпіон! З чим щиро вітаємо команду, тренерів і величезну армію вболівальників чорно-помаранчевих.
Донецький матч, зрозуміло, відбудеться. Але він матиме вже суто формальний характер. Перемога когось із суперників на турнірну ситуацію не вплине, а лише вдовольнить амбіції.
Та повернімося до подій в Одесі. Господарі дуже старалися, бо і для них цей поєдинок мав дуже принципове значення. Навіть нічия залишала їм шанс на четверте місце. Щоправда, доля «Чорноморця» залежала ще й від дніпропетровців. Підопічним Альтмана треба було, щоб «Дніпро» втратив очки. Певний час із Кривого Рогу надходили досить утішні звістки. «Кривбас» повів у рахунку. Але дніпропетровці виграли.
Утім, лише старань виявилося замало. «Шахтар» сьогодні переважає «Чорноморець» за класом. І здобув заслужену перемогу.
Динамівці легко переграли «Закарпаття». Однак це вже не мало жодного значення. Цього разу «Динамо» увійшло у «срібну» гавань, але з Кубком.
Сьогодні вітання приймають також футболісти донецького «Металурга», які вибороли бронзові медалі й путівку на турнір Кубка УЄФА. А от за ще одне місце в цьому турнірі в останньому турі заочно посперечаються «Дніпро» та «Іллічівець».
У Лізі чемпіонів від України стартуватимуть «Шахтар» (з третього кваліфікаційного раунду) і «Динамо» (з другого). До речі, окрім матчу 16 червня вони зіграють між собою ще й поєдинок за Суперкубок в Одесі (9 липня).