Чемпіонат світу (U-20). Нідерланди. Група А. Бенін—Австралія. 1:1. Нідерланди—Японія. 2:1. Група С. Іспанія—Марокко. 3:1. Гондурас—Чилі. 0:7. Група D. Аргентина—США. 0:1. Німеччина—Єгипет. 2:0. Група E. Колумбія—Італія. 2:0. Сирія—Канада. 1:1. Група F. Бразилія—Нігерія. 0:0. Корея—Швейцарія. 1:2.
Група В. Китай—Туреччина. 2:1. Україна—Панама. 3:1 (Алієв, 20 (п), 22, Фещук, 32 — Аржанов, 26 (автогол). Утрехт. «Галгенваард стадіум». Українська команда виступала в такому складі: Мусін, Допілка, Кіцута, Яценко, Алієв, Ситник (Рожок, 80), Мілевський, Фещук (Прошин, 66), Аржанов, Воробей (Герасим’юк, 59), Самборський.
Про те, що збірна Панами не є фаворитом змагань, знали заздалегідь. Але добре відомо, як важко налаштуватися на гру проти слабшого суперника. Однак наша команда концентрації не втрачала з першої до останньої хвилини. Діяла зібрано, активно, агресивно. І саме завдяки цьому мала величезну перевагу над панамцями.
Усі, хто того дня виходив на поле у складі збірної України, заслуговують на похвалу. Однак, якби встановили приз найкориснішому, то його неодмінно варто було б вручити Артемові Мілевському. Цей форвард, який і сам уміє та полюбляє забивати, цього разу невтомно працював на партнерів, на команду. Саме завдяки його активним діям і майстерності м’яч тричі опинявся у воротах панамців. У першому випадку його збив у штрафному воротар суперника — і пенальті. У двох інших Артем викладав м’яча під удар Алієву та Фещукові, хоча і сам міг пробити...
Сьогодні команда України зустрічається зі збірною Китаю, яка в першому турі переграла турків, котрих називали серед фаворитів у групі.
Сторінку підготував Вікотр БРАНИЦЬКИЙ.