Грибовицька сільська рада ухвалила рішення «провчити» старшого брата — львівську громаду: на два дні було заблоковано в’їзд автомобілів на сміттєзвалище.
Історія — давня і водночас «свіжа», хоч і з душком. Проблема екологічних досліджень на діючому звалищі, проблема побудови нового і пошуку території для нього — тягнеться роками. Є причини об’єктивні: утилізація побутових відходів потребує підготовки і великих затрат. Роботи вже ведуться, але треба було б набратися терпіння. Зокрема, цієї весни їх пригальмували затяжні дощі, але...
— Громада має право протестувати, захищати свої права, але заблокувати дорогу до сміттєзвалища у тридцятиградусну спеку — це значить, поставити місто із 800-тисячним населенням на коліна, — каже голова депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Мирон Колодко. — На сміттєзвалище списують усі проблеми із здоров’ям місцевих мешканців. А вони масово вирощують під плівкою ранню городину, обробляють грунт, як кому заманеться, отрутохімікатами, а тоді везуть вирощене до Львова. І хто кого більше отруює — ще невідомо. 
Сміттєзвалище було заблоковано протягом двох днів — у четвер і п’ятницю. А в суботу вранці на переговори прибули голова Львівської міської ради Любомир Буняк, голова ОДА Петро Олійник, депутати. Грибовицька сільська рада прийняла рішення призупинити блокування сміттєзвалища до 15 червня. Про взаємодію громад йтиметься на сесії обласної ради.
 
Львівська область.