У розвитку діалогу з громадськістю влада має бути зацікавлена більше, ніж бізнес. Оскільки таке партнерство для неї — гарантія прийняття зважених, продуманих, підтверджених підприємницьким досвідом рішень. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України Анатолій Кінах (на знімку) на всеукраїнському громадсько-політичному об’єднанні «За волю народу». А його учасники, які представляють шість політичних партій та більш як 40 громадських об’єднань, дали свою оцінку результативності діалогу. Він має бути прозорим, постійним та паритетним.
Голова об’єднання Анатолій Кінах наголосив на тому, що впровадження відкритого діалогу, започаткованого промислово-підприємницькою спільнотою за участю Президента держави Віктора Ющенко, сприяє не тільки захисту дрібного та середнього бізнесу, а й оптимізує діяльність економіки країни загалом.
Учасники громадсько-політичних слухань сформулювали конкретні пропозиції та рекомендації. Невідкладними представники бізнесу, громадських структур вважають ефективне регулювання у сфері податкової, регуляторної, фінансово-кредитної політики. Вони наголошують на розвитку підприємництва, підвищенні конкурентоспроможності національного виробництва, створенні умов для стимулювання національних експортерів, довгостроковому кредитуванні суб’єктів підприємництва. За мету ставиться зменшення навантаження на фонд заробітної плати, зниження ставки податку на додану вартість, зниження податкової завантаженості на суб’єктів господарювання тощо.