Саме так можна охарактеризувати дані опитування, проведеного у травні Українським інститутом соціології та центром «Соціальний моніторинг».
Рейтинг Президента України Віктора Ющенко втратив п’ять пунктів порівняно з березнем і нині становить 60 відсотків. На два відсотки знизився і рейтинг Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.
І мова йде не тільки про персоналії. Поступово падає рівень довіри і до владних інститутів, Кабінету Міністрів, Верховної Ради. Скажімо, уряду у травні не довіряли 38 відсотків українців, що на шість відсотків вище березневого показника. Майже половина опитуваних висловила недовіру і законодавцям.
Характеризуючи наведені цифри, політолог Володимир Фесенко сказав: «Наростання критичних настроїв — це тривожний дзвінок для нової влади».
Водночас, як свідчать соціологічні дослідження, зростає рівень довіри до Голови Верховної Ради Володимира Литвина: у травні йому висловили довіру 55 відсотків опитуваних.
Власне, цього варто було очікувати. Особливо після кількох незграбних кроків урядовців, які загострили соціально-економічну ситуацію. Що буде далі, залежатиме від уміння влади робити правильні висновки з невдач, а не шукати ворогів.