Учора маленьких переможців всеукраїнського гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії» нагороджували путівками до «Артека», подарунками та дипломами. З 1991 року захід для дітлахів проводить Українське молодіжне аерокосмічне об’єднання «Сузір’я», яке очолює народний депутат України Олег Петров. У номінаціях «Образотворче і декоративно-прикладне мистецтво», «Космічна література і журналістика», «Космічна історія і філософія. Астрономія» оцінювалися оригінальність і самобутність близько 400 робіт.
— Шукаючи талановиту молодь і підвищуючи її зацікавленість у дослідженнях космосу, УМАКО «Сузір’я», — розповідає народний депутат, — прагне не тільки розвинути творчі здібності дітей, а й формує у майбутніх фізиків і ліриків багатий внутрішній світ, високу духовність, уміння бачити прекрасне і гармонію в навколишньому світі.
Добрі і смішні чужинці з далеких галактик, церква на Марсі, космос у квітах і... жодного штриха насильства чи непорозуміння у дитячих шедеврах. Одне слово, як влучно і професійно підмітив перший космонавт України і народний депутат Леонід Каденюк, дитяча фантазія не тільки гармонійно відтворила, а й збагатила Всесвіт.
Вл. інф.