420-річчя відзначило місто Шаргород, ангелом-хранителем якого є святий Флоріан Сірий, вродливий юнак, що тримає у руці жбан з цілющою водою — символом життя. Саме таким він зображений на гербі міста.
Це місто, точніше Шаргородський район, для «Голосу України» знане тим, що маємо тут чи не найбільше передплатників: трохи більш як 800 шаргородців (із 7200 передплатників у Вінницькій області) читають нашу газету. До речі, 700 з них уже поновили передплату на наступне півріччя ц. р.
— Скільки ми не докладали б зусиль, — каже начальник райвузла зв’язку Борис Хазін, — їх буде замало, якщо газета не агітуватиме сама за себе насамперед цікавими публікаціями. «Голос України» шанують також за зважену позицію і різноплановість думок. Газета — чи не єдине з видань, яка надає сторінки представникам усіх політичних партій. Читачі підтримують таку позицію.
Співрозмовник також подякував редколегії за відзнаку нелегкої праці листонош: троє з них стали переможцями щорічного конкурсу серед цієї категорії працюючих, який корпункт газети у Вінницькій області проводить з облдирекцією «Укрпошти».
ПОБАЖАННЯ ГАЗЕТІ
Олександр Домбровський, голова облдержадміністрації:
— Пропоную журналістам акцентувати увагу на животрепетних проблемах держави і висвітлювати їх не одноразово, а системно, у співставленні думок і позицій. Не губити тему на півдорозі, а доводити її до логічного завершення, навіть якщо результат не буде позитивний, для читачів це також результат. Однією з таких тем є очевидне знищення вітчизняної цукрової галузі.
Іван Гамрецький, заступник голови облдержадміністрації:
— Глибше висвітлюйте життя районів України. Після проведення адміністративно-територіальної реформи частина з них перестане бути адміністративними центрами. Ця проблема дуже хвилює людей. Пропоную умовну назву рубрики «Райони України».
Андрій Шинькович, начальник обласного управління інформації:
— Цікаво було б дізнатися зі сторінок «Голосу України» думки науковців і практиків стосовно розв’язання проблеми роздержавлення обласних періодичних видань.
Дорогами Вінниччини під час Днів «ГУ» подорожували: Сергій ДЕМСЬКИЙ, Володимир КОРОЛЮК, Віктор СКРИПНИК.