До кінця цього року тисяча кубометрів російського газу, як і раніше, коштуватиме 50 доларів. Тобто ціна на газ не підвищуватиметься. Про це повідомила прес-служба «Нафтогазу України».
У Москві відбулися переговори між керівництвом НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром». Досягнуто згоди про збільшення поставок природного газу в Україну до 5 млрд. кубометрів у 2005 році. Українська сторона запевнила російську, що виконуватиме договірні зобов’язання з транзиту російського газу до країн Європи. 
У свою чергу, російська сторона виступила з пропозицією перейти до оплати послуг за транзит російського газу територією України грошовими коштами. Українська сторона запропонувала дотримуватися умов чинної угоди про транзит російського природного газу через територію України до 2013 року.
Між тим, деякі російські ЗМІ повідомили про намір Росії підвищити ціну за газ для України втричі — до 160 доларів за тисячу кубометрів. Подейкують і про анулювання угод щодо Міжнародного газотранспортного консорціуму.
Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Соприкін упевнений, що не треба серйозно сприймати ці чутки. Він заявив “Голосові України”, що ціни в 160 доларів за тисячу кубометрів нема для жодної країни. Адже, за його словами, не існує світового газового ринку, проте існують регіональні газові ринки. Наприклад, країни Балтії платять Росії десь 80—90 доларів за тисячу кубів. Щодо країн Центральної та Східної Європи, то, за даними експерта, там ціна газу не перевищує 120 доларів США.
На думку Володимира Соприкіна, чутки про смерть Міжнародного газотранспортного консорціуму також передчасні. Він вважає цей проект вигідним і для Росії, і для України.
У прес-службі “Нафтогазу” “Голосові України” повідомили, що під час зустрічі в Москві сторони обговорювали і питання роботи ТОВ “Міжнародний консорціум з управління та розвитку газотранспортної системи України”. Українська сторона відзначила доцільність реалізації у його рамках нових проектів у газовій галузі. За результатами переговорів сторони домовилися про надання ТОВ “Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України” статусу, відповідного новим завданням, які визначать учасники консорціуму на наступних зборах. Сторони також доручили робочій групі розробити механізм взаємних розрахунків за російський газ, закачаний у підземні сховища України в минулі роки.
Звідки ж усі ці чутки і кому вони вигідні? Директор Інституту геополітики та енергетичної безпеки Росії Олена Телегіна вважає, що в такий спосіб хтось намагається повернути вплив Російської Федерації на Україну. Вона вважає його втраченим “внаслідок політичних прорахунків”. Зокрема, енергетичної політики. Експерт вважає абсолютно нормальними спроби України знайти альтернативні шляхи постачання енергоресурсів: “Україну треба розглядати як солідного гравця на енергетичному ринку”.