Радий привітати у Києві учасників і гостей ХХV сесії Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва.
Партнерство у рамках Організації Чорноморського економічного співробітництва базується не лише на спільних інтересах, але є також втіленням історичної спорідненості наших народів.
Реалії XXІ століття диктують необхідність розвитку регіонального співробітництва, яке є запорукою безпеки та стабільності, демократичних надбань, економічного благополуччя.
У цьому сенсі розглядаю ОЧЕС як перспективний інструмент розбудови партнерства між державами-членами, а також налагодження дійового діалогу з ЄС та іншими міжнародними структурами.
Будучи невід’ємним аспектом діяльності ОЧЕС, міжпарламентське співробітництво відіграє дуже важливу роль у закладенні надійних підвалин для поглиблення співпраці, забезпечення демократії і прав людини, розвитку економік наших країн, підтримання миру і стабільності в регіоні.
Переконаний, що сьогоднішня сесія асамблеї стане ще одним кроком у напрямі втілення спільних цінностей та цілей ОЧЕС, надасть нового поштовху для підвищення ефективності співробітництва між державами—членами організації.
Бажаю вам сили, творчої наснаги та мудрості в діяльності заради добробуту і процвітання наших народів!
Віктор ЮЩЕНКО, Президент України.