Афіни. Футбол. Першість Європи-2006 (U-21). Відбірний раунд. Група 2. Казахстан—Туреччина. 2:1. Данія—Албанія. 7:0.
Греція—Україна. 0:1. Афіни. 7 червня. Ясно. 32 градуси. Стадіон ФК «Панатінаїкос». 2 000 глядачів. Арбітр — Драгомир Танович (Сербія і Чорногорія).
Наша команда виступала в такому складі: П’ятов, Романчук, Іщенко, Невмивака, Півненко (Ковпак, 71), Гуменюк, Пуканич (Гришко, 90+2), Чеберячко, Годін (Шевчук, 76), Оберемко.
Гол: Пуканич, 29.
Про цей стадіон у нас не найкращі спогади. Адже позаторік наша національна команда саме тут поступилася грецьким суперникам (не без суддівської допомоги) — 0:1 — у відбірному циклі Євро-2004. І ось інша українська команда — молодіжна — в інших змаганнях здобула на цій арені перемогу з таким само рахунком.
Збірна України за всіма складовими переважала грецьких одноліток, діяла упевнено, зосереджено і злагоджено. Українці створили чимало голевих моментів. Але лише один приніс їм успіх. Досвідчений Адріан Пуканич пробив зліва у дальній кут. М’яч за когось зачепився і парашутом опустився у ворота греків.
— Мені особливо приємно перебувати в Греції, — сказав наставник гостей Геннадій Литовченко. — Адже тут я провів два сезони, виступаючи за знаменитий «Олімпіакос». Стосовно сьогоднішнього поєдинку, то заради справедливості варто зазначити, що збірна Греції втратила чимало сил у суперечці з турками. Цей наш склад відпочивав, бо замість нього проти казахів, як відомо, виступала молодша команда (гравці 1985 року народження). Греків ми добре вивчили. Знали, що це дуже технічна, тактично грамотна команда.
Отож готувалися серйозно. Футболісти виконали всі наші установки. У першому таймі наша перевага була особливо відчутна. А от у другому ми трохи підсіли. Вплинула спека. Якби ми забили другого м’яча (а нагод було достатньо), було б ще легше. Проте віддам належне підопічним — вони не метушилися, а довели справу до перемоги. Два виграші поспіль дають нам добрі шанси на друге місце, яке виведе до фінальної частини змагання. Головне, що все в наших руках, і ми залежимо тільки від себе...
Лідирує команда Данії — 22 очки, Україна — 16, Греція, Туреччина — по 14.