Купити моркву і буряк у столиці — не така вже й проста справа. На дрібних ринках Києва їх практично немає у продажу. Буряк знайти простіше, але ціна на нього часто перевищує 6 гривень за кіло. Схожа ситуація й у супермаркетах: пропозиція буряку і моркви торішнього врожаю в багатьох відсутня. Такий несподіваний овочевий дефіцит фахівці Проекту аграрного маркетингу пояснюють тим, що більшості підприємств не вдалося зберегти коренеплоди до сьогодні.
За прогнозами, труднощі з морквою і буряком торішнього врожаю спричиняють підвищення ціни на ранні. Нинішня оптова ціна моркви свіжого врожаю в Києві становить від 7,5 гривні за кіло, вроздріб просять 10—15 гривень. У червні 2004-го на столичних ринках за кілограм моркви досить було викласти від сорока копійок до півтори гривні. А восени і того гірше — ціна ще більше знизилася, а через відсутність попиту деяким фермерам довелося навіть переорювати поля із незібраними коренеплодами.
Такий істотний ціновий злет (тенденція спостерігається по всій країні) може вплинути на рішення виробників і стимулювати розширення площ під буряком і морквою в нинішньому році.