Вельмишановний Вікторе Андрійовичу!
До Вас звертаються громадські об’єднання і підприємці, учасники всеукраїнського форуму «Бізнес і влада — партнери», що відбувся 25 травня 2005 року. Друга за останні місяці зустріч керівників держави з підприємництвом дає впевненість, що відверта розмова влади з бізнесом стане традицією.
Без такого діалогу неможливо побудувати по-справжньому партнерські відносини влади і бізнесу. За весь час існування незалежної України вперше ділова людина може відчути себе повноцінним учасником економічних перетворень і соціально відповідальним за країну. Але такі зустрічі не повинні перетворюватися на елітний «англійський клуб» підприємців від політики, лобуючих власні бізнес-інтереси.
На першому форумі завдяки особисто Вам політично незаангажовані підприємці все-таки домоглися можливості донести свої позиції до Народного Президента України і окремим учасникам зборів вдалося домогтися слова.
Цього разу підприємці очікували обговорення на форумі подальших кроків з усунення регуляторних проблем, та зустріч 25 травня в «Українському домі» стала великим розчаруванням. Ми не почули звітів Держкомпідприємництва, державних адміністрацій, громадських організацій підприємців про виконання Ваших попередніх доручень.
Замість відвертого діалогу ми стали свідками організованої вистави приниження громадянської гідності високої посадової особи — Прем’єр-міністра України.
Хоча б яких помилок припускався уряд, всеукраїнський форум — не місце для зведення рахунків з його головою. Внаслідок «урядових розборок» на трибуні так і не з’явилися представники малого і середнього бізнесу. Бізнес столиці України також не зміг потрапити в список виступаючих. Представники українського підприємництва навіть не мали можливості напряму передати звернення особисто Вам і Прем’єр-міністру України. Учасники форуму своїми записками зверталися до Народного Президента України, а не до модератора зборів для проміжної цензури.
Розмови не вийшло. А якщо нема результатів діалогу, то це — марна трата коштів платників податку.
Якщо влада справді хоче, щоб діалог з бізнесом відображав реальну картину розвитку підприємництва в Україні, необхідно, щоб організація таких зустрічей, як і інші аспекти суспільних відносин, не монополізувалися громадськими організаціями, які очолюються високими посадовими особами і політиками. Організаторами таких зустрічей повинен бути оргкомітет, який складатиметься насамперед з лідерів всеукраїнських громадських організацій підприємців за участю влади.
Поліпшення ситуації в цьому питанні можливе тільки за умови побудови реального структурованого діалогу керівництва країни з всеукраїнськими об’єднаннями підприємців. Саме тому ми дуже просимо про зустріч Президента України з лідерами таких організацій.
Вікторе Андрійовичу! Ми віримо Вам і впевнені, що наша відвертість і чесність допоможуть Вам і нам стати істинними партнерами.
Спілка орендарів і підприємців України Віктор ХМІЛЬОВСЬКИЙ, 
Всеукраїнська спілка працівників торгівлі й послуг «Трудова Співдружність» Лаліта КАРТОЗІЯ, 
Об’єднання підприємців-християн Михайло КРУГЛЯК, 
Асоціація фахівців з нерухомості (ріелтерів) України Олександр БОНДАРЕНКО,
Київська Асоціація підтримки підприємництва «Автосервіс» Георгій ШУТОЧКІН,
Спілка кризис-менеджерів України Любов МОТРІЙ,
Спілка перукарів України Олексій АНТОНЮК,
Керівник Оболонського представництва СОПУ Олександр МОСКОВЧЕНКО,
Українська ліга підприємств з іноземним капіталом Віктор ЧЕРНІЛЕВСЬКИЙ,
Асоціація роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки України Олександр СЕРГІЄНКО,
Всеукраїнська профспілка працівників транспорту Віктор ГЕРБЕДА, 
Спілка аудиторів України Тетяна ЗАЦЕРКОВНА,
Журнал «Роботодавець» Марія ТАРАСЮК.