Сказав учора трудовому колективу кіностудії імені О. Довженка поновлений у правах директор.
У п’ятницю Шевченківський суд столиці повернув у директорське крісло Національної кіностудії імені О. Довженка Віктора Приходька. Нагадаємо, що раніше міністр культури і туризму України Оксана Білозір своїм указом звільнила В. Приходька з цієї посади.
Віктор Приходько приступив до своїх обов’язків. Як заявив директор кіностудії «ГУ», змінювати раніше обраний курс він не збирається. Вчора поновлений у правах керівник зустрівся з трудовим колективом очолюваної ним кіноструктури і привселюдно оголосив рішення суду. З ранку біля центральної прохідної кіностудії зібралася невелика група його давніх опонентів, незадоволених політикою Приходька, яку він проводив. Ця акція підтверджує наявний конфлікт інтересів, а точніше, менталітетів.
Віктор Миколайович вважає, що кіностудія — це фабрика, плацдарм для виробництва кінопродукції. Бізнес-підхід директора дратує деяких діячів, які «люблять не мистецтво в собі, а себе в мистецтві». Мабуть, саме ностальгія за минулим штовхає їх на конфронтацію з новим ринковим підходом до кінотворчості.