Громада пристоличного міста Бровари вимагає негайно скликати референдум і достроково припинити повноваження міськради та міського голови Віктора Антоненка. Днями в будинку культури за це рішення проголосували 215 осіб. Останньою краплею господарювання, як вважають окремі депутати міськради та активісти місцевих осередків партій ВГО “Громадський контроль”, СПУ, “Батьківщина”, КПУ та інші, стало підвищення тарифів (удвічі!) на комунальні послуги.
“Голова міста Віктор Антоненко, — розповідає одна з активісток, засновник газети “Броварський кур”єр” Надія Грицькова, — після перемоги на виборах 2002 року обіцяв протягом півроку пустити тролейбус з Броварів до Києва і паралельно прокласти лінію метрополітену. А також “вигнати” з кабінетів міліцію, щоб вона боролася зі злочинністю на нічних вулицях, забрати в бандитів “царські” котеджі і таке інше. Однак натомість місто хаотично забудовувалося, почалася безпідставна і незаконна роздача землі. А потім і безперервне підвищення комунальних тарифів. Отже, простих людей, які надали великий кредит довіри голові міста, просто обманули”.
А Любов Горбатюк, секретар Броварської міськради, називає звинувачення безпідставними, а наведені вище факти —перекрученими: “Голова і депутати дуже багато зробили для міста: три роки поспіль є гаряча вода, здійснено багато планових забудов, низку житлових програм для молоді”.
“Надалі міськрада працюватиме у звичайному режимі, займатиметься болючими проблемами і виправдовуватиме довіру своїми справами. А не піде на повідку у групки людей. Як це і було завжди”.