Четвертий рік Полтава живе без... міського голови. Якщо попередні голови облдержадміністрацій мирилися з такою ситуацією, то Степан Бульба, схоже, сповнений рішучості ліквідувати “анклав кучмізму в самісінькому центрі України”. Він уже звернувся з відповідним листом до Голови Верховної Ради Володимира Литвина, а цими днями мав можливість заручитися підтримкою і Президента України Віктора Ющенка під час його візиту до Полтави.
Справді, хоч би де з’явився того дня Ющенко, питання про ситуацію в місті йому, схоже, не ставив тільки лінивий. Представники ряду місцевих партійних осередків навіть влаштували з цього приводу імпровізований мітинг біля палацу дозвілля “Листопад”, де проходив Всеукраїнський педагогічний форум за участю Президента. Щоправда, Ющенко трохи присоромив і самих полтавців, які, мовляв, за ці три роки “не змогли поставити свою владу на місце”. Втім, Президент пообіцяв полтавцям допомогти, сказавши, що ініціюватиме проведення парламентських слухань з приводу ситуації “у безголовій Полтаві”.
Окрилені обнадійливими обіцянками на найвищому рівні, представники “Народного союзу “Наша Україна”, “Батьківщини”, Соцпартії, “Солідарності” та інших партійних осередків провели минулого четверга черговий мітинг під стінами міськради, де вкотре закликали депутатів скликати сесію і розглянути питання про вибори міського голови.
Полтава.