Микола Синельников організував дитячий фонд.
Допомагали сусіди, підприємці, депутати всіх рівнів. Міська рада, райдержадміністрація намагалися в усьому надати підтримку. В центрі П’ятихаток виділили приміщення. І стали одержувати багатодітні, малозабезпечені сім’ї матеріальну допомогу від “фонду Синельникова”. Щоправда, гроші рідко вдавалося зібрати великі. Але допомагали багато хто. Навіть по 10, по 20 гривень передавали на його рахунок. Коли приходили посилки від доброчинців з далекої Австралії — їх розподіляли всім миром. А під час останніх президентських виборів Микола Синельников став у районі ще й активним агітатором від штабу Віктора Ющенка.
— Спочатку я був за іншого кандидата, — зізнається Микола Сильвестрович, — Та коли прочитав у “Голосі України”, а я передплатник газети із самого її заснування, статті про те, як діти на Донбасі збирали в стихійних “дірках” вугілля, щоб прогодуватися, як вони гинули в завалах, моє ставлення до претендента від тієї влади різко перемінилося.
У П’ятихатському районі, де мешкають понад 50 тисяч осіб, як розповіла директор центру соціальної служби для сім’ї, дітей і молоді райдержадміністрації Альона Чепурко, майже півтисячі багатодітних сімей, близько двох тисяч дітей, які потребують матеріальної і соціальної допомоги. Саме спільно з фондом, яким уже 11 років керує ветеран Микола Синельников, вдається регулярно надавати грошову підтримку тим, хто її нагально потребує. Грошей, на жаль, на всіх не вистачає. Але в П’ятихатках не опускають руки: знову і знову йдуть “із шапкою” по колу.
П’ятихатський район Дніпропетровської області.