Нинішнього пленарного тижня парламент планує розглянути 121 питання, і це, як зазначив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, без врахування парламентських слухань з питань бюджетної політики на 2006 рік. Він також зауважив, що до порядку денного пропонується внести 40 нових питань, з яких 21 — одразу розглянути. Враховуючи те, що нинішнього тижня Верховна Рада планує розглянути чимало урядових законопроектів, учора відбулася зустріч керівництва парламенту, голів парламентських комітетів, депутатських груп та фракцій з урядом, під час якої обговорювалися проблемні питання.
 Як зауважив Голова ВР, на сьогодні вже підготовлено до розгляду в другому читанні 50 законопроектів, тому або треба виконувати запланований порядок денний, або зробити наступний тиждень пленарним. Після погоджувальної ради Володимир Литвин висловив сподівання, що нинішнього тижня Верховна Рада працюватиме продуктивно. Хоча, додав він, робота парламенту є продуктивною навіть тоді, коли відбувається дискусія, бо ми виходимо на компромісні рішення. — Я не бачу причин для блокування парламенту, оскільки ті домовленості, які були, мають бути реалізовані. Та коли кожної хвилини з’являються непередбачувані новації, то це вже не домовленості, а намагання дезорганізувати роботу Верховної Ради, — сказав Голова Верховної Ради.
У вівторок, зокрема, парламент планує розглянути проекти законів про амністію, зміни до деяких законів України стосовно Митного тарифу та до закону про природні монополії. Цього самого дня депутати мають розглянути низку сільськогосподарських законопроектів.
У середу першим питанням стоїть звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань дотримання конституційних прав та свобод людини і громадянина — із звітом має виступити голова комісії Віктор Мусіяка. У цьому контексті треба розглядати ще два законопроекти — про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України стосовно клопотання народних депутатів про взяття на поруки та проект закону про заборону політичних переслідувань та обмеження прав і свобод громадян за політичними ознаками. О 15-й годині відбудуться парламентські слухання з питань бюджетної політики на 2006 рік. Щоправда, як зазначив заступник голови Бюджетного комітету Валерій Коновалюк, народні депутати повинні були отримати документи стосовно бюджетної резолюції ще минулого тижня і запропонував внести зміни до Бюджетного кодексу, щоб посилити відповідальність уряду і парламенту за підготовку бюджету.
У четвер Верховна Рада розгляне низку кадрових питань. Насамперед це стосується обрання заступника Голови Верховної Ради України. Поки що на цю посаду претендують Юрій Костенко, Віктор Мусіяка, Богдан Губський. Однак, щоб голосування було результативним, потрібно набрати 226 голосів, але за умови, що у голосуванні візьмуть участь щонайменше 300 народних депутатів. Цього самого дня парламент планує призначити нових голів деяких комітетів. Загалом серед 66 питань порядку денного можна виділити законопроекти, які стосуються питань охорони материнства і дитинства.
У четвер народні депутати планують також розглянути зміни до Кримінального кодексу стосовно відповідальності за блокування транспортних комунікацій, проект закону про політичну рекламу та «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» стосовно відмови у державній реєстрації. Цього самого дня планується внести до порядку денного проект закону про зупинення дії Закону України «Про особливості приватизації ВАТ «Укртелеком», проект про внесення змін до Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» стосовно держпідприємств «Луганськтепловоз», машинобудівної фірми «Артем» та «Кривбаспромводопостачання».
Приватизаційну тему буде продовжено і у п’ятницю — на порядку денному проекти законів про порядок допримусового відчуження об’єктів права приватної власності у власність держави (націоналізації) та про націоналізацію стратегічно важливих підприємств гірничо-металургійного комплексу України.
Однак уже сьогодні виникають сумніви, що буде реалізовано запланований порядок денний. Після завершення погоджувальної ради представник СДПУ(о) Ігор Шурма заявив, що фракція наполягатиме на розгляді у вівторок ужгородських подій, пов’язаних із побиттям народних депутатів. Бо, за його словами, звіт Тимчасової комісії, запланований на середу — це одне, а застосування сили до народних депутатів — зовсім інше. То, швидше за все, СДПУ(о) знову блокуватиме трибуну. Не виключив такого розвитку подій і представник «Нашої України» Микола Мартиненко: «Я припускаю, що буде блокування трибуни, що знову буде погоджувальна рада, тому в нас одне прохання до СДПУ(о) — розглянути ужгородські події під час звіту Тимчасової слідчої комісії, а у вівторок розглядати питання порядку денного», — сказав він.