Щиро вітаю квітучу юнь і мудрих наставників із святом останнього дзвоника!
Країна Знань перегортає ще одну сторінку славного освітянського літопису. Упродовж цього року мільйони учнів припадали до цілющих джерел культури й духовності, старанно засвоювали закони живої та неживої природи, скарби рідної мови та гуманістичні цінності. У рідній школі зміцніли й загартувалися душі громадян цієї Країни і безтурботних першокласників, і задивлених у майбутнє випускників.
Цей час іще більше посріблив скроні педагогів, але й зміцнив береги невичерпного моря доброти та сердечного тепла, що випромінюють учительські очі.
Низький уклін учителям і вихователям, творцям високоосвіченого та духовно розкриленого суспільства — уклін вашому героїчному подвижництву, вашій пильній і невтомній праці на ниві освіти й культури.
Верховна Рада України спільно з урядом усвідомлюють свій високий обов’язок — привести рівень вітчизняної системи освіти у відповідність із вимогами чинного законодавства та пріоритетами національної безпеки. Адже інтелектуальний рівень співвітчизників і високий освітній ценз країни — наш стратегічний ресурс у глобалізованому світі XXІ століття.
Віримо, що через утвердження високого соціального статусу та суспільного престижу педагогічних працівників Україна здійснить прорив до утвердження суспільства знань, інноваційної культури та науково-технологічного лідерства серед країн світу.
Від усього серця бажаю гарного й змістовного відпочинку учням молодших і середніх класів, випускникам — вдалого старту в самостійне життя, успіхів у здійсненні задумів і мрій, учителям — життєвих сил і натхнення на нові щедрі засіви та ужинки.
Нехай останній дзвоник пролунає в кожному серці радісним настроєм, вірою в завтрашній день, надією життєвих гараздів і успіхів.

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.