Судові виконавці не відмовилися від свого наміру описати майно «Кримської світлиці», щоб у такий спосіб погасити її борг у шість тис. грн. перед Пенсійним фондом. Його погасити немає чим досі, бо самі працівники редакції з початку року не отримують зарплатні, загальний борг газети становить уже майже 50 тис. грн. Тому відрахування й не надходять у Пенсійний фонд, борг перед яким зростає щомісяця.
«Голос України» вирішив підтримати колег і погасити заборгованість. Закликаємо всіх, кому небайдужа доля українського слова, підтримати «Кримську світлицю» разом: розрахунковий рахунок благодійного фонду «Відродження української мови, культури і духовності — «Кримська світлиця»: № 2600930112658 в Сімферопольському міському відділенні № 39 Ощадбанку України, МФО 384016, ОКПО 25633574.
Ситуація стала критичною і далі так тривати не може. Або редакцію доведеться остаточно закривати, або негайно розпочинати її підтримувати. Причому негайно, доки майно справді не описали. Біди «Світлиці» досягли апогею: в умовах задавненого безгрошів’я тираж з кінця минулого року скоротився більш як удвічі, обсяг газети довелося зменшити з 24 сторінок до восьми, колектив тримається з останніх сил виключно на ентузіазмі.
Президент В. Ющенко, перебуваючи у Криму, заявив: «Сьогодні півмільйона кримчан ідентифікують себе як українці. Скажіть, будь ласка, чи природні їхні почуття і бажання, щоб їх діти ходили до дитячого садочка чи школи з українською мовою викладання, щоб вчилися в українському вищому навчальному закладі, мали можливість читати українську газету, відвідувати український театр чи бібліотеку? Абсолютно природні!»
Тепер можливіcть читати кримську газету українською мовою може зникнути. А людям видання потрібне, про це свідчать приклади, як у важкий для часопису час вони підтримують її чим можуть, зокрема, нерідко тяжко заробленими грошима. Без цієї благодійної підтримки «Світлиця» вже давно перестала б існувати. Привести її до краху — це просто злочин перед власним народом, вважають небайдужі до рідного слова люди, які дивуються: чому тисячі читачів позбавляють можливості читати газету, що задовольняє їхні духовні потреби? А чиновники виконують свої давні обіцянки, арештовують її рахунки. Таке враження, що хтось навмисне намагається принизити і «добити» єдину україномовну газету в Криму, а отже, принизити усіх українців півострова.
Крим.