Сьогодні — День прикордонника

Поздоровлення Голови Верховної Ради України Володимира ЛИТВИНА

Сердечно вітаю особовий склад і ветеранів Державної прикордонної служби з професійним святом — Днем прикордонника.
В усі часи вартові державних рубежів Батьківщини були візитною карткою, втіленням найкращих рис свого народу. Від покоління до покоління передавали вони свої традиції: любов до рідної землі, вірність своїй справі, професійному обов’язку, усвідомлення високої відповідальності перед народом.
Нинішні охоронці державного кордону України є гідними спадкоємцями слави своїх попередників. Пильне несення прикордонної служби, суворе дотримання вимог чинного законодавства, майстерне володіння обладнанням і оснащенням, що відповідає кращим світовим зразкам, — дедалі більше стає обов’язковою нормою. Усе це створює міцну запоруку недоторканності наших кордонів.
Український народ високо цінує вашу службу, любить і поважає мужніх захисників Вітчизни. Будьте ж гідні цієї любові і поваги.
Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, затишку і достатку в домі.
***
Щиро вітаю генералів, офіцерів, прапорщиків і мічманів, сержантів і старшин, курсантів, солдатів і матросів, ветеранів, працівників і службовців Державної прикордонної служби України з Днем прикордонника.
Надійна охорона кордонів Батьківщини, захист її економічних інтересів, збереження національного багатства держави — пріоритетне завдання держави. Я вдячний всім, хто своєю бездоганною службою сприяє його успішному виконанню.
Відзначаючи це свято, український народ віддає данину шани і вдячності мужнім прикордонникам, які у воєнні роки боронили від ворога нашу землю. Честь їм і слава!
Україна потребує Державної прикордонної служби європейських стандартів, здатної надійно захистити країну від контрабанди, організованої злочинності на кордоні, нелегальної міграції. Нам необхідна сучасна система охорони державного кордону. Це важливо для нашої безпеки, для успішної реалізації євроінтеграційних прагнень. Вірю — українські прикордонники з честю виконають це важливе державне завдання.
Зичу вам і вашим сім’ям міцного здоров’я, добра, благополуччя. Успіхів усім вам у почесній службі на благо нашої України!
Президент України Віктор ЮЩЕНКО.
***
Сердечно вітаю військовослужбовців, службовців та ветеранів Державної прикордонної служби з високим професійним святом — Днем прикордонника!
Це свято — свідчення шани і поваги вам, людям, які не на словах, а реальними щоденними справами підтверджують, що є справжніми, самовідданими професіоналами і патріотами своєї держави. Впевнена, що ви створите нову, ефективнішу модель охорони державних рубежів, запровадивши надійні механізми забезпечення національних інтересів України.
Уряд, як і весь наш народ, вірить, що ваша щоденна, відповідальна праця на благо держави, безмежна відданість обраній справі є запорукою успіху у виконанні покладених на вас обов’язків. Ми переконані: на сторожі наших рубежів — справжні патріоти і професіонали. Спільними зусиллями ми розбудуємо міцну, заможну, європейську державу Україна.
Бажаю вам мирної служби, наснаги і успіхів у справі охорони державного кордону та суверенних прав України. Міцного здоров’я, благополуччя і щастя вам і вашим родинам!
Прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО.