Футбол. Ліга чемпіонів. Фінал.
«Мілан» (Італія) — «Ліверпуль» (Англія). 3:3 (пенальті — 2:3). Стамбул. Стадіон «Ататюрк». 25 травня. 45 362 глядача. Арбітр —Мануель Мехуто Гонсалес (Іспанія).
«Мілан»: Діда, Кафу, Мальдіні, Шевченко, Гатузо (Руй Кошта, 112), Креспо (Томассон, 85), Неста, Зеєдорф (Сержиньо, 86), Пірло, Кака, Стам.
«Ліверпуль»: Дудек, Фіннан (Гамман, 46), Гюппя, Барош (Сессе, 85), Ріссе, К’юелл (Шміцер, 23), Джеррард, Луїс Гарсіа, Алонсо, Траоре, Каррагер.
Голи: Мальдіні, 1, Креспо, 39, 44, Джеррард, 54, Шміцер, 56, Алонсо, 60 (п). На 60-й хвилині Алонсо не реалізував одинадцятиметровий. Післяматчеві пенальті реалізували: Томассон, Кака — Гамман, Сіссе, Шміцер; не реалізували — Сержиньо (вище воріт), Пірло (воротар), Шевченко (воротар) — Ріссе (воротар).
Жодних шансів, здавалося, не мав «Ліверпуль» після провалу в першому таймі. Але так думали лише наївні. Тим то й прекрасна гра у виконанні блискучих професіоналів. Упродовж п’ятнадцяти хвилин команда, яка зазнавала фіаско, вийшла зі штопору і вирівняла політ. І в підсумку приземлилася на переможній злітно-почадочній смузі.
Капітан англійського клубу Стівен Джеррард, який виступає за «Ліверпуль» з восьми років, дуже хотів привезти Кубок до Англії для всіх прихильників «червоних».
— У матчі з грецьким «Олімпіакосом» перед нами стояло вкрай важке завдання — забити три м’ячі після перерви, щоб уникнути вильоту з турніру, — сказав Джеррард уже в Стамбулі. — Однак ми впоралися. І допомогли нам це зробити вірні прихильники. І ми зобов’язані віддячити їм...
Як бачимо, історія повторилася вже на стадіоні «Ататюрк». Потрібно було забити три м’ячі. І знову «Ліверпуль» упорався із майже нездійсненним завданням. А в підсумку тріумфував червоний колір. Гравці з Англії виявили насамперед високу силу духу і, звичайно, майстерність. «Мілан» так і не оговтався від отієї потужної серії з трьох ударів. Хоча італійський клуб надалі мав чимало моментів, щоб забити і вирвати перемогу. Кількома з них не скористався Андрій Шевченко. Але звинувачувати його гріх. Андрій все робив правильно. Однак вище похвали зіграв воротар ліверпульців Єжи Дудек...
Отже, через 21 рік «Ліверпуль» уп’яте у своїй історії заволодів головним клубним Кубком Європи.
Усе робиться в Одесі?..
Чемпіонат України. Вища ліга. 28-й тур. 25 травня.
«Шахтар» — «Дніпро». 2:0. 24 000 глядачів. Голи: Жадсон, 14 (п), Брандао, 71.
«Волинь» — «Динамо». 0:1. 12 800. Белькевич, 33.
Сьогодні відбудеться матч «Арсенал» — «Металург» (Запоріжжя). Решта матчів туру гратимуться в суботу. А поки що лідирують: «Шахтар» — 74 очки, «Динамо» — 70, «Металург» (Донецьк) — 44, «Дніпро» — 42, «Чорноморець», «Іллічівець» — по 41, «Волинь» — 40...
У наступному турі (12 червня) «Шахтар» у разі перемоги в Одесі над «Чорноморцем» достроково стане чемпіоном. Але, як кажуть, прогнози — не найкраща справа. Та й одесити ще не втратили шансу на «бронзу».
А впевнено можна казати про те, що в неділю на нас чекає фінал Кубка країни: «Шахтар» — «Динамо». Матч, як відомо, відбудеться у столиці на НСК «Олімпійський». Початок о 17.00. А це вже справа найближчих днів.