Депутати Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області звернулися до Президента України Віктора Ющенка, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, народного депутата Володимира Майстришина щодо проекту ліквідації Мурованокуриловецького району
У зверненні сказано: ми категорично не підтримуємо пропозиції віце-прем’єр-міністра України Романа Безсмертного про припинення функціонування нашого району та приєднання його до Барського. Доведено, що існуюча територіальна структура району є найоптимальнішим варіантом, яка при якісних змінах бюджетного та податкового законодавства могла б забезпечити соціальні та інші послуги населенню на належному рівні.
У 60-х роках XX століття мешканці району мали змогу переконатись у безперспективності ідеї приєднання Мурованокуриловецького району до Барського, «насолодитися» незручностями адміністративного, комунального, соціального характеру, породженими таким приєднанням. 
Жителі району не хотіли б стати «жертвами» експерименту, що планується у Вінницькій області, подібно до експерименту, проведеного на рубежі третього тисячоліття у Республіці Молдова, коли з 36 районів було утворено дев’ять повітів, і який не витримав перевірки життям: там нещодавно повернулися до попереднього адміністративно-територіального устрою.
Цілком підтримуємо, шановний Вікторе Андрійовичу, вашу думку, висловлену на Всеукраїнських зборах представників місцевого самоврядування 26 квітня ц. р., про те, що в процесі реформи управління не повинно постраждати жодне українське село і має бути врахована думка кожної територіальної громади.
Вважаємо правильним, шановна Юліє Володимирівно, ваш особистий підхід до того, що в основі об’єднання населених пунктів має діяти принцип «заможної громади», і про необхідність змін бюджетного законодавства на користь територіальних громад.
Маємо велике сподівання, шановний Володимире Михайловичу, що в процесі розгляду проекту закону «Про територіальний устрій України» буде враховано думку територіальних громад, внесено зміни до проекту закону, зокрема в частині принципових підходів до об’єднання населених пунктів у територіальні громади.
Звернення прийнято одноголосно на 15-й позачерговій сесії районної ради четвертого скликання 12 травня 2005 року.