Важка атлетика. Бусан (Корея). Першість світу серед юніорів. Останнього дня змагань українка Ольга Коробка виборола велику золоту медаль у ваговій категорії понад 75 кг. У підсумку вона набрала вагу 277 кг (у ривку — 122 кг, у поштовху — 155). Другою була Катерина Шкуратова з Білорусі (247), «бронза» дісталася росіянці Ользі Логіновій (241).
«Хімік» приєднався до півфіналістів
Баскетбол. Чемпіонат України. Суперліга (чоловіки). 1/4 фіналу. МБК «Миколаїв» — «Хімік» (Южний). 86:108. Рахунок серії став 2:0 на користь «Хіміка», який вийшов до півфіналу і за суперника матиме «Азовмаш» (Маріуполь).
Пам’яті дворазового олімпійського чемпіона
Водне поло. Столиця України прийматиме міжнародний турнір на рівні національних збірних, який присв’ячується пам’яті видатного українського спортовця, дворазового олімпійського чемпіона Олексія Баркалова. Ось розклад матчів, котрі відбудуться в Палаці водних видів спорту. 26 травня. 16.45 — урочисте відкриття турніру. 18.00. Польща—Росія. 19.00. Україна—Туреччина. 27 травня. 18.00. Туреччина—Росія. 19.00. Україна—Польща, 28 травня. 17.00. Польща—Туреччина. 18.00. Україна—Росія. 29 травня. 10.00. Фінал. 11.00. Матч за 3—4 місця.
То що буде з НХЛ?
Хокей. Комісар Національної хокейної ліги Гарі Беттмен, за інформацією канадської преси, визначив крайню дату для укладання нової колективної угоди між НХЛ та Асоціацією гравців. Як повідомляється, в разі, якщо сторони не дійдуть згоди до середини червня, сезон-2005/06 також може бути відмінений. Окрім того, за цього варіанта керівництво Ліги має намір припинити перемовини з профспілкою і просто висуне свої умови колективного договору в ультимативній формі.
А тим часом Бостонська інвестиційна компанія, котра деякий час тому звернулася до керівництва НХЛ з пропозицією про купівлю всіх 30 клубів, збільшила свою заявку принаймні на 500 мільйонів доларів. Тепер сума, запропонована компанією Baіn Capіtal LLC, становить чотири мільярди «зелених грошей». Раніше власники клубів відкидали можливість такої угоди. Але компанія складати зброю не збирається...
«Кубок Гетьмана» — черговий старт
Вітрильний спорт. Київський яхт-клуб, Вітрильницька Академія спільно з Федерацією вітрильного спорту України оголосили про офіційне відкриття шостого сезону Кубка Вадима Гетьмана.
Ця найпрестижніша національна регата кільових чвертьтонних крейсерських яхт відбудеться цього року з 15 по 20 червня на Київському водосховищі. В яскравих спортивних змаганнях беруть участь лише найсильніші екіпажі, які продемонстрували найкращі результати в попередніх сезонах. Кубок Вадима Гетьмана проводиться на рівні та за методологією, що відповідають стандартам найпрестижніших регат світу.
«Голос України» надає постійну інформаційну підтримку цим чудовим змаганням.