— Треба закотити рукава і працювати цілодобово, щоб до кінця року ввійти до СОТ, — переконаний голова Держспоживстандарту Микола Негрич.
Але ж не все так просто. Чи не найголовніше нині для відомства гармонізувати національні стандарти. Адже в Україні їх приведено у відповідність з міжнародними трохи більше 20%. Крім того, планується переглянути стандарти Радянського Союзу, які діють і тепер. А їх не багато не мало 16 тисяч. Микола Негрич каже, що ті норми треба проаналізувати — чи відповідають вони критеріям СОТ і чи взагалі придатні для сучасної української економіки. А відомий фахівець у сфері менеджменту якості, віце-президент Міжнародної академії якості, професор з Італії Тіто Конті, який разом з керівником Держспоживстандарту відкривав семінар «Європейський підхід — шлях до процвітання», сказав, що відповідність національних стандартів європейським та нормам ІSO — тільки шлях до «клубу країн—членів ЄС». Це засіб, передумова, яка дозволяє підприємцям, корпораціям працювати. Але вижити в умовах жорсткої конкуренції можна тільки з високою якістю товарів і послуг.