У Криму розкриваються дедалі нові земельні порушення. Співробітники управління з боротьби з організованої злочинності МВС України в АР Крим установили, що посадові особи Маломаякської сільської ради, управління земельними ресурсами Алуштинського виконкому і ТОВ “Алуштинське земельно-кадастрове бюро”, зловживаючи службовим становищем, незаконно здійснили відчуження на користь ЗАТ “Санаторій “Утьос” земельної ділянки площею 14,5 гектара.
Як повідомили в Центрі суспільних зв’язків міністерства, встановлено, що майже 5 га з відчуженої землі належить до природно-заповідного фонду і є парком — пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, а 4 га є комплексною пам’яткою природи — мис Плака. Крім того, на цій ділянці, інформує lіga. net, розташовані замок князів Гагаріних і церква Олександра Невського, котрі є об’єктами культурної спадщини.
Під час підготовки технічної документації посадові особи визначили вартість одного квадратного метра землі в 29 гривень 32 копійки і відповідно продали ділянку за 4 мільйони 258 тисяч гривень. Ринкова вартість відчуженої землі — майже 20 мільйонів доларів США.