В Українському домі столиці аншлаг. Відкриваючи форум “Регуляторна політика — запорука відкритості, прозорості влади”, Перший віце-прем’єр-міністр Анатолій Кінах повідомив, що в залі перебуває 600 представників бізнесу, торговельно-економічних місій, ЗМІ, народних депутатів, урядовців, але це, схоже, сприймають з недовірою — навіть у проходах люди буквально висять одне на одному.
Президент країни Віктор Ющенко говорить про те, на що присутні і сподівалися. Не влада, не чиновник, а бізнес сьогодні визначає напрям, яким піде країна до високих цілей. І тому він і його команда пропонують будувати відносини з чистого аркуша, зважаючи на новий статус підприємців.
Прийнявши держбюджет з дефіцитом в 32 мільярди гривень та важкий інфляційний навіс, він фактично зробив баланс бездефіцитним і перевиконує напружені завдання з мобілізації доходів.
На думку Президента, Кабінет Міністрів стабілізував становище з цінами і має резонні надії на те, що влітку принаймні один-два місяці будуть дефляційні. Ніхто не заперечує, проблеми були і є, але на швидкі успіхи ніхто й не розраховував. Ми маємо навчитися вести справи чесно, на умовах рівноправ’я, прозорості і відкритості. Як саме — влада і бізнес готові домовлятися. Держава повинна забезпечувати сприятливий інвестиційний клімат. Що для цього треба — знають обидві сторони. І цей форум — крок до порозуміння.