17 травня голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Андрій Дашкевич видав короткий наказ за № 42: «Вивести президента Спілки орендарів і підприємців України, президента Асоціації роботодавців торгівлі та комерційної сфери економіки Хмільовського Віктора Мечиславовича зі складу Громадської колегії Держпідприємництва України». Далі йде розмашистий підпис. Жодних подробиць. І саме це найбільше інтригує. Бо кожен керівник, як підказує логіка, зобов’язаний мотивувати своє рішення. Тим паче сьогодні, коли надворі — демократія.

А причина, між тим, до смішного банальна. Віктор Хмільовський мав необережність цього дня на нараді у Прем’єр-міністра покритикувати пана Дашкевича за методику його роботи на посаді голови Держпідприємництва. Й одразу після закінчення наради... з’явився вищезгаданий наказ. Вражаюча оперативність! Шкода, що в наказі не зазначено причину його появи. Бо вона звучала б так: «За те, що лідер громадського об’єднання посмів висловити власну думку!» Та ще й критичну.
Президент СОПУ, який ось уже п’ятнадцять років представляє інтереси малого і середнього бізнесу, отримав наказ факсом...
Мораль: відтепер членам Громадської колегії Дежпідприємництва варто сім раз подумати, перш ніж висловлювати критичні зауваження на адресу керівництва. Бо наслідки можуть бути дуже несподівані.
По захист порушених вищезгаданим наказом конституційних прав СОПУ звертатиметься до суду.
Прес-служба СОПУ.