Футбол. Чемпіонат країни. 27-й тур.
«Металург» Зп — «Оболонь». 1:0. 4 500 глядачів. Гол: Силюк, 46.
«Борисфен» — «Металіст». 0:1. 2 500. Ярошенко, 82.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Кривбас». 2:1. 7 000. Чичиков, 63, Цуррі Дебатік, 81 — Кашевський, 43 (п). Вилучено Горяїнова («Кривбас», 16, навмисний удар суперника в шию після зупинки гри).
«Металург» Д — «Шахтар». 1:3. 24 000. Деметрадзе, 69 — Брандао, 21, Елано, 45, Матузалем, 56. На 65-й хвилині Деметрадзе не реалізував пенальті.
«Дніпро» — «Закарпаття». 0:3. 7 000. Голайдо, 7 (п), Кобин, 26, Шевцов, 42.
«Чорноморець» — «Волинь». 2:1. Лашанков, 8, Полтавець, 23 — Тришович, 74 (п).
«Динамо» — «Іллічівець». 2:0. 4 500. Родолфо, 23, Верпаковскіс, 31.
«Арсенал» — «Таврія». 2:2. 1 500. Рібич, 69, Окодува, 78 — Ковпак, 34, Гоменюк, 90+1.
Турнірне становище: «Шахтар» — 71 очко, «Динамо» —67, «Металург» Д — 44, «Дніпро» — 42, «Чорноморець», «Іллічівець» — по 41, «Волинь» — 40, «Таврія» — 33, «Металург» Зп — 32, «Металіст» — 31, «Кривбас» —29, «Таврія» — 28, «Ворскла» — 27, «Закарпаття» —25, «Оболонь», «Борисфен» — по 19.
Те, що сталося в Дніпропетровську, інакше, ніж сенсацією, не назвеш. «Дніпро», який претендує на «бронзу», за всіма статтями поступився очевидному аутсайдеру.
— Гадаю, такого удару наші вболівальники не отримували багато років, — сказав пригнічений наставник господарів Євген Кучеревський. — Такого розчарування, такої зневіреної команди я не бачив за роки своєї роботи з колективом. Сьогоднішня зустріч показала, що не кількість грає у футбол, а якість. Мене часто запитували: «Коли ми гратимемо в два, в три нападники?». Сьогодні ви побачили одразу... чотирьох! А в складі суперника лише один форвард Шевцов. І він нашу оборону затероризував.
«Шахтар» упевнено крокує до чемпіонського титулу. Хоча його поєдинки з донецьким «Металургом» завжди викликають різні пересуди. Адже «молодші брати» не відібрали у «старших» ще жодного очка за всю історію зустрічей між ними.
Переслідувач лідера київське «Динамо» білого прапора не викидає. А, навпаки, додає в грі. От і цього разу динамівці досить переконливо переграли маріупольців.
Йожефові Сабо дії підопічних у цілому сподобалися. Але від критичних зауважень він не утримався:
— Після того, як рахунок став 2:0, пішли імпровізація, гра п’ятками, між ніг. Але не всі це вміють однаково добре. Тому я сказав своїм футболістам, щоб вони відійшли і, відпочиваючи, виграли. Протягом восьми днів ми маємо провести три матчі, в тому числі фінал Кубка, тому варто зберегти гравців. Дяка «Іллічівцеві» за те, що його футболісти не застосували грубих прийомів. Отож обійшлося без травм. Щоправда, жовту картку отримав Рінкон. Тому в Луцьку він не зіграє. Але, може, це й на краще, бо Діого матиме змогу ліпше підготуватися до фіналу Кубка.
— Йожефе Йожефовичу, ви казали, що боротьба за чемпіонство закінчена. Ви й досі так думаєте?
— Я не казав, що боротьба закінчена, а про те, що буде важко. Особливо після сьогоднішнього фарсу в Донецьку. Мені навіть незручно про це говорити. Проти нас земляки — «Оболонь», «Арсенал», «Борисфен» —умирають, кістками лягають на полі. А от «Металург», не зволікаючи вже, на 20-й хвилині «злив воду». Тому, гадаю, розрив між нами і «Шахтарем» може зберегтися. Втім, нічого страшного: буде кубковий фінал!..
До речі, фінальну зустріч Кубка України («Шахтар» — «Динамо») 29 травня 2005 року проводитимуть судді з Норвегії на чолі з Тер’є Хоге, який належить до елітної групи арбітрів ФІФА. 
Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.