Теніс. Київ. «Корти на Подолі». Десятий міжнародний юнацький турнір (U-16) третьої європейської категорії «Кубок КІНЕТІК-POTAІN». Головний арбітр — Євген Зукін (Україна, Київ).

Погода змилувалася над учасниками фіналу. Трохи помгичило, але дощ, на щастя, так і не «зірвався з ланцюга». Тому на кортах точилася напружена і безкомпромісна боротьба. Слід сказати, що за призи боролися винятково українські спортовці.
У дівчат Леся Цуренко з Южноукраїнська перемогла харків’янку Марію Рижову — 5:7, 6:2, 6:2. Трисетовим був вирішальний поєдинок і в юнаків. Сімферополець Андрій Жулинський узяв гору над Ігорем Соболтою з Червонограда, що на Львівщині, — 6:7 (5:7), 6:3, 6:4.
Не менш захопливими були й зустрічі пар. Дует з Києва у складі Максима Бартюка й Артема Масана переграв рівненчанина Олександра Бережнюка і киянина Дмитра Неживого — 2:6, 7:5, 6:4. Особливий інтерес до фіналу дівочих пар привернув той факт, що в ньому грали 13-річні сестри-близнюки Людмила та Надія Кіченок з Дніпропетровська. Сестрички виявилися зігранішими, тому й перемогли старших від них на два роки вже знайому нам Марію Рижову і киянку Лізу Рибакову — 7:5, 6:4.
Переможці та переможниці з рук голови оргкомітету, народного депутата України, голови Національної ради з телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка, президента ФТУ Германа Беньямінова та генерального директора фірми КІНЕТІК Сергія Коноваленка отримали виготовлені з бронзи красиві статуетки хлопчика з ракеткою (емблема турніру) і цінні подарунки.
Ми вже писали про те, що турнір «Кубок КІНЕТІК», постійним генеральним інформаційним партнером якого виступає «Голос України», дав путівку у велике тенісне життя юним спортовцям з багатьох країн Європи. До речі, головний арбітр змагань свого часу пройшов горнило цього змагання. Євген Зукін досяг певного рівня у спорті. Але перспективнішим виявився як суддя. Має вже міжнародну категорію, обслуговує найпрестижніші дорослі змагання. Зокрема, цього року судив матч Кубка Девіса Україна—Норвегія.
— Шановні юні друзі, символічно, що, можливо, першу у вашому житті турнірну перемогу ви здобули саме в цьому знаменитому з історичної точки зору районі нашої столиці — на Подолі, — сказав Віталій Шевченко. — І нехай звідси розпочнеться для кожного з вас широка дорога до великих перемог на славу нашої рідної України!..
2006 року у травневому Києві обов’язково відбудеться наступний розіграш «Кубка КІНЕТІК». Так принаймні казали організатори. Свою підтримку обіцяв також і нинішній генеральний спонсор, французька фірма «POTAІN» (представник в Україні П’єр Чих).