Спортивна гімнастика. Париж (Франція). Палац спорту «Берсі». Етап Кубка світу. Українську делегацію на цих змаганнях очолювала президент УФГ Стелла Захарова. Ось що вона розповіла кореспондентові «Голосу України»:
— У столиці Франції зібралася еліта. Особливо сильною була компанія у жінок. Назву хоча б учасницю Олімпіади в Афінах Алісію Сакрамон із США, яка і тут показала високий клас, виграла змагання у стрибку. Сильна команда представляла Францію. Мені дуже сподобалися бразилійки, яких тренує киянин Олег Остапенко. Діана Дос Сантуш виграла вільні вправи.
Приємно, що не пасли задніх і наші дівчата. Дарина Згоба була третьою на брусах, а Марина Костюченко у цьому виді — шостою. Відзначу четверте місце у стрибках Ольги Щербатих.
Були серед фіналістів і наші хлопці. Євген Богоносюк посів четверте місце у вільних вправах. А Вадим Кувакін був шостим у стрибку. Але головне, що наші спортовці здобули безцінний досвід змагань на найвищому рівні. Він їм, немає сумніву, стане у пригоді під час чемпіонату Європи.
Велоспорт. Українець Ярослав Попович став переможцем багатоденки «Тур Каталонії», котра минулої неділі фінішувала в Барселоні. 25-річний спортовець уперше у своїй кар’єрі святкував такий великий успіх. Щоправда, 2003 року Попович посів третє місце у загальному заліку перегонів «Джиро Д’Італія», а торік — у гонці дорогами Італії він був п’ятий.
Шахи. Софія (Болгарія). Міжнародний шаховий турнір. Переможцем став болгарин Веселин Топалов. В останньому турі він завдав поразки росіянину Володимиру Крамнику. Наш Руслан Пономарьов розійшовся миром з англійцем Майклом Адамсом, а індієць Вішванатан Ананд — з угоркою Юдіт Полгар.
У підсумку Топалов набрав 6,5 очка. Другим фінішував Ананд — 5,5. Третю-четверту сходинки поділили Пономарьов і Полгар, в активі яких по 5 очок. Крамник і Адамс набрали по 4 очки.
Хокей. Днями в Мінську відбулося засідання виконкому Білоруської федерації хокею (БФХ), на якому підбито підсумки попереднього сезону і намічено контури відкритого чемпіонату Білорусі на сезон-2005/2006. Чотирнадцятий турнір стартує 7 вересня. Як і торік, змагатиметься дюжина клубів: мінські «Юність» (чемпіон двох попередніх сезонів), «Керамін» і «Динамо», а ще — «Гомель», «Брест», «Німан» (Гродно), «Хімволокно» (Могилів), «Хімік-СКА» (Новополоцьк), «Вітебськ» і зарубіжні колективи — «Сокіл» (Україна, Київ), латвійські — «Металург» (Лієпая) та «Рига-2000».
Регулярний чемпіонат складатиметься з п’яти кіл: учасники зіграють по 55 матчів (минулого сезону — по 44). Вісім найкращих потраплять до плей-оф. Серії 1/4 й 1/2 фіналу — до трьох перемог, фінальна — до чотирьох. Завершиться сезон орієнтовно 11 квітня 2006 року.
Перед початком чемпіонату кожний клуб зобов’язаний додатково сплатити по 300 євро. Зібрана сума піде на організацію роботи допінгової комісії. Після голосних скандалів з білорусом Філіним та українцем Побєдоносцевим на чемпіонаті світу в Австрії вирішено зробити жорсткішими заходи допінг-контролю в ході чемпіонату Білорусі. Тепер після будь-якого з турів (безсистемно) у гравців якоїсь з команд братимуть аналізи і відправлятимуть їх на обробку до лабораторії в Москві. У разі позитивної допінг-проби гравця на його клуб накладатиметься штраф у три тисячі євро, а на хокеїста чекає дискваліфікація відповідно до статуту ІІХФ.
Також вирішено, що на кожний матч чемпіонату до заявки команди можна включати лише 22 хокеїстів, троє з яких — не старші 20 років.
Водні види. На столичному Печерську після капітального ремонту і повної реконструкції відкрито плавальний басейн «Юність». На ремонт споруди виділили два мільйони гривень з міського бюджету і понад десять мільйонів — з печерського районного. Тепер в «Юності» матиме змогу оздоровлюватися молодь району та міста, тренуватися провідні майстри плавання країни.