Верховна Рада України має дати належну оцінку заяві Держдуми Російської Федерації. На цьому наголосив Голова ВР Володимир Литвин на XІ конференції Київської обласної організації Народної партії.
Як відомо, Держдума доручила російській делегації в ПАРЄ ініціювати розгляд питання про порушення демократичних норм в Україні. А також закликати міжнародні інститути звернути увагу на негативні явища у внутрішньополітичному процесі в Україні, що суперечать принципам ОБСЄ.
Такі заяви, за словами глави парламенту, не додають динамізму в наших відносинах. «Це не той інструмент, який потрібен для взаємин між нашими народами і країнами». А виникають подібні документи тому, що ми дозволяємо це робити, зазначив він. Свої проблеми ми маємо розв’язувати самостійно, пошуком компромісу. Натомість ми дозволяємо давати нам оцінки ззовні. Щоправда, «як правило, вчать ті, кому є ще над чим працювати у власному домі», зауважив В. Литвин.
Йшлося на конференції й про майбутні вибори. На переконання глави парламенту, партія не повинна бути в опозиції чи, навпаки, провладною. Вона має давати об’єктивну оцінку подіям, що відбуваються в країні.
«Люди хочуть стабільності, передбачуваності й спокою. А тому потрібні політичні сили, які мають підтримку майже в усіх регіонах України, для того, щоб зцементувати державу», — впевнений В. Литвин. Утім, лідер партії не відкидає можливості блокування НП з БЮТ та Народним союзом «Наша Україна». Нині, за словами Володимира Литвина, тривають переговори. Але стосуються вони принципів і методів, а не хто й яке місце посідатиме в списку.