Футбол. Київ. Завершився триденний семінар ФІФА з довгострокового планування розвитку національної асоціації. У його роботі брали участь керівник представництва міжнародної федерації в СНД Валерій Чухрій та консультант ФІФА Олександр Чернухо. Вони зустрілися з адміністративним апаратом ФФУ та ПФЛ України, з представниками асоціативних членів національної федерації. Учасники семінару ознайомилися з основними принципами, за якими надається матеріально-технічна допомога ФІФА в рамках програми «Гол», та з досвідом провідних футбольних країн.
Ця допомога передбачає розвиток «проблемних» напрямів національного футболу, зокрема поліпшення інфраструктури кожної з цих федерацій, що в нашому варіанті передбачає будівництво адміністративної споруди ФФУ або полів. Може надаватися і технічна допомога: проведення курсів чи семінарів.
Федерація не отримує цих коштів на власний рахунок, ФІФА їх перераховує компаніям, які забезпечують виконання тих чи інших замовлень у рамках програми. Окрім цього, щорічно ФІФА надає кожній національній асоціації матеріальну допомогу в розмірі 250 тисяч умовних одиниць, котрі федерація може витрачати на власні потреби, окрім десяти відсотків, передбачених спеціально для жіночого футболу. Решта спрямовуватиметься на розвиток дитячо-юнацького, пляжного, міні-футболу та інших напрямів. У підсумку кожна з 205 асоціацій, що отримує фінансову допомогу, звітує перед аудитом ФІФА щодо витрачених коштів.
Представники ФІФА і перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко спілкувалися з представниками ЗМІ і підбили підсумок роботи в Україні.